mer matte eller ikke?

Leste i vg nå at Ap vil ha 3 timer mer matte i videregående, 2 timer i ungdomskolen og 1 time mer på barneskolen. Men dem sliter med og finne gode matte lærere. Kanskje på tide og la de matte lærerene som er få lov og videreutdanne seg i mat isteden for? Og trur du det motiverer ungdomen til å ta utdannelse om man er lei matte fra før. Og på toppen dem mener at klarer du ikke 4 så er du ikke bra nok. Kjenner jeg blir rimelig oppgitt over denne saken. Klart matte er bra, men å øke det mer enn det som er absolutt ikke en løsning. Da kommer bare flere og flere som hoppe av utdannelsen sin, fravære øker og kanskje til og med den psykiske helsa til ungdommen blir dårligere.

Det er også mange ungdommer som sliter med lese og skrive vansker som i tillegg har matte problemer, skal dem få høre at dem ikke er bra nok? Fordi dem gjør det beste de kan og får kanskje 3 så er ikke det bra nok? Fordi AP vil at alle skal ha 4-5 i karakter for at dem skal være fornøyde.

Nå syns jeg at regjeringen begynner og dra ting litt for langt. Dem kommer med ene forslaget etter det andre som ikke henger på grep. Og gjøre ungdommen mer usikkere og skole leie er absolutt ikke en løsning. Det er bedre at dem videre utdanner de matte lærerene som er og får dem til å motivere elevene. Og ikke øke antall timer med matte.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar