Barneverne-tillit eller mistro?

Det er sikkert mange forskjellig svar. Og kommer ann på hvem du spør om hva som blir svaret. Og mange har posetive opplevelser med barneverne, mens andre har dårlig erfaring med dem. Når man søker på barnevern på google så kommer veldig mye om advokater som kan bistå om du har problemer med barneverne. Og det kommer også opp blogger om barneverne, der foreldre har skrivd sin sak og hvorda de føler at de er urettferdig behandlet.  Og det er veldig synd at mange i barneverne misbruker maktposisjonen sin. Det handler jo ikke om å ha makt over noen at de finnes. Det handler om at de skal være der og hjelpe de som trenger det. Men avlike vel så virker som de bruker makt for å vise hvem som bestemmer. Mange barn blir revet bort fra sine biologiske foreldre fordi barneverne antar ting og blir satt i beredskapshjem eller fosterhjem laaaangt unna foreldrene sine fordi det ikke er noe nærmere. Barneverne i mange bygder sitter det folk som er i fra stedet selv og vet hvem alle er. Og da blir jo også feil når det kommer inn saker. Fordi du vet hvem vedkommede er og kan blande inn din personlig mening om vedkommende eller den slekten dens. Og det blir også feil, selv om mange tror at dette ikke skjer så kan jeg opplyse dere: JO, dette skjer i mange små bygder. Det er saker vi aldri får høre om i media fordi ingen som tenker over dette. Det fins også videor der man ser barneverne og politiet tvinger ungene med seg uten at de vil. Dem gråter og skriker fordi de vil være hos foreldrene. Det er heller ikke koslig for noen at dem får en tlf at barnet blir hentet i barnehagen/skolen av barnevernet fordi barneverne mener at de ikke har det bra. Det er mange som blir fratatt barna sine uten at det er omsorgsvikt fordi barneverne mener det er det.  Og mange av fosterhjemmene barne kommer i er barna i verre forhold enn de var før. Vet om enkelte fosterhjem om til og med har voldtatt sine egne fosterbarn eller bruker de som slaver. Vet også at det er stor mangel på fosterhjem. Noe som er synd. For det trengs der fordi barna som virkelig trenger et stabilt hjem. Det er også veldig mange som tar barn fra barneverne for pengene sin skyld. Og mange av fosterhjem blir til under bedkjente av barnevernet og folk de har møtt på forskjellig sosialesamkomster. Jeg vet til og med om et foster hjem der fostermoren fikk sparken fra barnehagen fordi hun var slem mot ungene. Men hun kunne bli fostermor fordi hun kjente barnevernsjefen. Det er mange ting om virkelig gjør at man mister tilliten til barnevernet.

Men det er også bra barnevernet er der i mange tilfeller. Man trenger et barnevern som virkelig jobber for barnas beste. Og som setter i hjelpetiltak der det trengs. Da er det ikke snakk om å ta barna vekk fra foreldrene mindre det er snakk om omsorgsvikt og mishandling osv. Barneverne trenger faktisk nyutdannet folk for å skifte hele barnevernet. For vi trenger barnevernet.

 

Hva er din mening?

Stikkord:

2 kommentarer

mr.D
-29.09.2012 kl:12:44


DU DET med advokat og google er jo rett og slett markedsføring for advokater :p
Charlotte Caroline
-29.09.2012 kl:14:19


bra at barnevernet fins, men dem sliter veldig med og skille ut hvem som trenger hjelp fra dem og ikke.

jeg har jo selv vært i barnevernet, og dem tok meg fra mamma når jg var 5 år, og det det endte med var at barnevernet ga meg omsorgsvikt det var ikke mamma men barnevernet, jeg gikk lenge uten og å ett sted og bo uen at barnevernet reagerte, er en del netter jeg har tilbragt ute og ikke har hatt noe sted og dra,

Skriv en ny kommentar