merke klær på småbarn

Dette er et tema som vært veldig diskutert i media den siste tiden. Og mange bloggere har slått seg på bølgen med å diskutere det. Og mange mener at alle som vil sine barns beste kjøper #merkeklær. Da mister jeg litt tråden. Javel, hvorfor må du kun ville barnes beste om du kler dem i merkeklær? Kommer sikkert også at jeg burde ikke gå inn på #tema en gang fordi jeg ikke har barn selv. Vel det gjør jeg avlike vel. For jeg mener så lenge kvaliteten er bra nok på klæra så MÅ man ikke ha merke. Eneste forskjellen på mange billig klær og merkeklær er lappen med merke på og prisen. Thats it.  Og begynne så tidelig med å kjøpe merke til barne sørger du bare for at det blir enda større krav og press når de kommer i tenåringene. Jeg trodde hovedsaken når man faktisk hadde barn var at dem hadde det dem trengte og lærte seg om verdier og holdning. Ikke hvordan merke bodyen, vinterdressen eller vinterskoa var. Og når barn er såpass små så vokser dem innmari fort så hva er poenge og legge ut flere hundre kr på et plass barnet passer i maks 4 mnd så må man kjøpe nytt. Er det #økonomisk?

Det har jo også vært et tema de siste ukene der barn blir mobbet for alt fra hårfarge, klær og hvor dem kommer i fra at det ender opp med at de tar sitt eget liv. Vil dere være med å skape en verden der merkeklær blir et stort press på alle unge? Dere vet at store grunnen til mange #mobber andre er begrunn av klær? Jeg sier ikke at dere IKKE skal kjøpe merkeklær, men kanskje begynne å tenke litt lengre enn at det er jo et merke og må være bra kvalitet så da MÅ ungen min ha det. Om man faktisk kjøper billig klær så er man ikke noe dårlig foreldre for det. For barnet får det de trenger og #billigkjeder kan faktisk ha like bra kvalitet som merke. 

Så helt ærlig før foreldre bruker så mye penger på merkeklær til barn og uttaler seg om det til andre mødre så burde dere tenke om hvilket press dere legger på andre mennesker. Kanskje dere til og med får dem til å føle seg som dårlig foreldre fordi dem faktisk ikke har råd til å kjøpe merkeklær men har råd til å kjøpe det barnet trenger. Det er bedre å lære barn om økonomi, holdninger og verdier enn å lære dem at merke er kvalitet og det MÅ du ha.

 

Untitled

Én kommentar

Tine
-23.11.2013 kl:20:35


enig, virkelig. Jeg bruker ikke bare merkeklær og jeg har det perfekt, hvorfor må barn bruke det for å ha det bra? legg meg gjerne til som venn om du vil

Skriv en ny kommentar