når nedelaget kommer

Jeg har vært i praksis på en barneskole  8 mnd. Og prøvde og søke meg som lærling denne våren. Men kommunen hadde rotet bort lærling søknaden min så jeg kom ikke med i runden. Så prøver jeg og finne ut mer med og kontakte fylkeskommunen og opplærings kontoret. For 2 forskjellig informarsjoner. Før jeg får bedskjed om å sende inn lærplandel målene jeg har gjennom ført i de 8 mnd i praksis. For så få avskriving på evt lære tiden. jeg og skolen har dialog og håper dette ordner seg og dem fyller ut papirene og jeg sender de inn som jeg får bedskjed om. Selvfølgelig like før ferien siden min praksis slutta i ferien. Så gått og venta hele ferien på å få et svar. Så endelig fikk jeg tak i han jeg skulle snakke med i dag. Først virket som brevet var rotet bort. Så finner han det. Og da får jeg en annen informarsjon på at jeg må ha lærekontrakt før jeg kan evt få noe avskrivet. Og muligens jeg må gå 5 år lære fordi jeg tatt barn og ungdomsarbeider som privatist og ikke som et vg2 år. Takk for den. Hvorfor kan ikke folk bare gi riktig informarsjon med en gang. Jeg betalte 2000 kr for å ta opp 2 fag som jeg hadde stryket i på vg2. For å slippe å gå 5 år som lærling. Fordi jeg fikk bedskjed at om jeg tok de fagene så ble det som at jeg hadde fullført et vg2 barn og ungdom. Jeg kjenner frustrasjonen stiger. Etter jeg fikk bedskjeden så braste jeg rett og slett sammen i gråt. Fordi jeg fått feil informarsjon hele veien av mennesker som ikke vet hva de snakker om. og jeg stressa meg gjennom ting for å få ting til å klaffe. Jeg kunne ha starta som lærling allerede 20 august om nav hadde fått vite hvor mye jeg får avskrivd. Nå ser dette dårlig. Kjenner bare at jeg føler meg maktesløs

 

5 kommentarer

Ann-Sofi Solås
-04.08.2014 kl:13:35


Kjempe fin blogg. :-) ta deg gjerne turen innom min om du gidder :-) ha en fin dag videre
lexena
-04.08.2014 kl:13:36


Ann: tusen takk
Silje Marie
-04.08.2014 kl:13:47


Huff! Dette burde de vel ratt ordne opp i fortest mulig eller, det er jo bare dems feil om de Har gitt deg feil info hele veien, du har jo f*** meg gjort Alt du Har fått beskjed om og NÅ får du liksom andre beskjeder? "Kjøss katta"!

Stå på Belinda, i know you can!

(YES WE/YOU CAN)

-Silje 😊
HL
-04.08.2014 kl:14:16


For et kaos! Håper de klarer å rydde opp, og at du i alle fall kan få læreplass uten avskriving av åtte måneder i verste fall.
lexena
-05.08.2014 kl:16:43


probleme er at jeg bor i en kommune som nesten ikke hadde råd til lærlinger
lexena
-05.08.2014 kl:16:44


må bare prøve på det. er ganske lei nå. må muligens til nabo kommunen for å få lærling plass.

Skriv en ny kommentar