Blogg

Utdannelse og valge du har i livet

Når går i 10 klasse er det veldig mange som vet hva de skal gå og andre vet det ikke. Mange vil ta et friår, mens andre skal følge samme fotspor som sine foreldre. Man er 15-16 år og skal velge hva man skal jobbe med resten av livet. Det er sånn det kan føles. Og mange som ikke vet hva de vil går som regel allmennfag bare for å gå skole. Man får jo også mange muligheter ut i fra den. Og man føler man er virkelig på vei inn til det voksene liv. Man skal utdanne seg og ut i jobb og tjene penger og virkelig stå på egene bein etter utdannelsen.

Men personlig syns jeg det var vanskelig og være 15-16 år og velge hva jeg skulle bli. Jeg trudde jeg skulle bli frisør eller kokk. Og det var det jeg skulle jobbe resten av livet mitt med det. Men jeg tok veldig feil. Jeg syns at når man er 15-16 så burde man egelig bare forsette grunnskolen eller gå ut i jobb. Av den enkele grunnen at man vet ikke alltid 100% hva man skal bli. Man er for ung til å velge. Om man er sikkert så er jo det kjempe fint. Men mange vet det ikke. Jeg var en av de som virkelig ikke vil jobbe med det jeg trudde jeg skulle utdanne meg til. Jeg gått 2 forskjellig grunnkurs og 3 forskjellig vg2. Første gang jeg hoppet av vg2 så viste jeg at det var ikke det jeg ville bli og det var et vanskelig år for meg. De 2 andre gangene så er det økonomien som har hindret meg. MEN jeg har fullført barn og ungdomsfaget nå. Og jeg vet det er noe innen dette jeg vil bli. Nå om dagen går det veldig mye i og videreutdanne meg. For jeg begynt og tenke mer og mer på å kanskje utdanne meg som barnevernspedagog. De trenger folk, det er et intressant fag og jeg trur det er en jobb som kan gi meg mye glede. Da snakker jeg ikke bare å jobbe i barneverne men andre muligheten utdannelsen gir. Jeg har sett og opplevd ting som kan kalles personlig erfaring som kan hjelpe meg og gjøre en bedre jobb for andre.Jeg viste ikke før jeg var 22 hva jeg egelig ville jobbe med og hvorfor jeg ville jobbe med det.

Jeg trur er mange andre som har det som meg. De står i et veikryss men vet ikke hva de skal velge. Det kan også være grunnen til mange hopper av videregående. Mange går ut i jobb mens andre henger hjemme. Mange begynner og "nave" som det så fint det heter. Å gå på nav blir brukt som noe negativ. Og alle de andre sitter og slenge drit om folk som går der snylter på skattepengene og utnytter nav. Jaja. fint dere har den innstillingen uten og vite hva det hele dreier seg om. Kanskje du skal gå innom nav kontore og høre hva man må gjøre for å få penger der i fra? Er ikke bare bare å få penger der i fra om du trur det. Noe jeg syns er fint. Er bra at de faktisk KREVER at du skal ha noe å gjøre og ikke bare sitte på ræva hjemme og motta penger. Klart om du har legeattest at du ikke kan jobbe hverdag at de har noe å gjøre par dager i uken. Man blir bedre psykisk om man har noe å gå til et par ganger i uken.

Selv har jeg fått hjelp fra dem siden jeg var 18. Jeg var under utdannelse da og hadde en vanskelig livssituasjon. Som gjorde at jeg måtte få hjelp. Men jeg prøvde og søke jobb ved siden av skolen. Men det gikk ikke bra det heller. Men når jeg var 22 så fant legene ut at jeg hadde slitasje i ryggen og at jeg kunne få en operasjon som gjorde at overvekten min kunne forsvinne. Så ryggen min fikk det lettere og at jeg hadde sjanse for å gå ut i jobb igjen. Og jeg har mast på nav å sette meg i tiltak titt og tett så jeg har noe å gjøre mens jeg venter. Jeg fikk datakorte, jeg var utplasset i barnehage og endelig fikk jeg gjennom siste del av utdannelsen min som jeg manglet. Og jeg er forsatt på vent på operasjonen. Men jeg prøver å være mest mulig posetiv og håper at ting ordner seg. For jeg har tross alt finnet ut hva jeg faktisk vil jobbe med. Og Nav som jeg har nå er mer villig til å hjelpe meg

11676721_large

hipp hurra for meg

I dag har jeg bursdag :p men den ordenlig feiringen skjer til helgen sammen med gode venner :) Så nå skal jeg bare slappe av litt før jeg begynner og lage cupcake :D håper dere andre har en fin dag^^ Skal legge ut bilder av resulatete senere i dag hvordan cupcakene mine ble :P

Tumblr_mge4tmn5cf1s2lw69o1_1280_large

januar, slanking, nyttårsforsett og forkjølelse

Jeg kom heller ikke unna forkjølelsen denne gangen heller. Derfor jeg ikke har blogget på noen dager. Men jeg brukt tiden på å finne ting og lese om og se hva jeg kan skrive om i bloggen. Og først er nok Marte Krogh. Hu har jo et poeng. MEN og faktisk angripe småbarnsmødre er veldig lavmålet. For mange har ikke den økonomien som hun har. Og er ikke alle som faktisk vil sette bort ungene sine bare fordi dem skal trene. Og om dem er lykkelig som dem er så bør dem få være det uten at noen skal komme og kritisere dem. Mange mødre som faktisk mistrives med seg selv når dem får den kritikken som hun slenger ut av seg her. Og folk må få velge selv hva dem har tid til uten at en finansfrue skal ut og slenge med kjeften sin. Og man burde vel tenke på hva man sier i media om er en offenlig person. Skal vi lære barna at det er greit og si til ei som nettopp har fått barn at nå MÅ du slanke deg så du kommer tilbake i din gamlefigur. Og lære at er man offenlig kan man slenge med leppa som man vil?

Men igjen nå er det Januar og store deler av Norge har slankehysteri etter julen. På tven drøsser det med masse slanke middler, slankemat og treningsentre som lover deg gode tilbuder. Er litt ironisk med tanken før jul så sender man masse reklame på å støtte den ene etter den andre organisasjonen fordi alle har ikke det like lett som oss andre. Å støtte en organisasjon syns nå jeg er viktigere enn å slanke seg og se bra ut for omverden. Er det virkelig så viktig for oss å se bra ut at andre syns vi ser bra ut at det blir et slankehysteri? Er helt greit at man faktisk vil ha vekk de kiloene man har for mye, MEN trur du det blir bedre av å høre det av andre at MÅ BLI SLANKERE OG HA EN BRA KROPP.   Er det ikke bedre at person gjør det på eget inativ? At man gjør det for man vil det selv. Eller skal media og offentlig person få lov å rakke ned på andre som kanskje allerede ligger nede og har det dårlig med seg selv? Er det ikke da heller bedre og ta en koslig tone og motivere vedkommende til å gjøre en endring med dette?

Jeg beundrer virkelig folk som gjør en knall hard innsats for sitt eget beste. Bare se på

slankerinna sin blogg.

. Hun lager en blogg om hvordan hu klarte og slanke seg ned på sin vekt som hun ville ha. Av egen fri vilje. Syns det burde finnes flere mennesker som henne. På bloggen hennes finner du også hennes tanker om kropp og hvorfor hun begynte å trene og slanke seg. Flere burde virkelig lese den. Tenk på alle de unge jentene der ute som faktisk sliter med forholde til sin egen kropp? Tenk presse dem føler når det kommer sånne hysterier som det er nå. Og mange har sikkert nyttårsforsett med at de skal slanke seg. Det er kjempe fint det. MEN jeg håper dette er av egen fri vilje ikke fordi omverden vil du skal gjøre det og at andre kan se hvor bra du se ut. Vi alle er like verdifulle uansett størrelse, farge, kjønn eller legning Håper dere husker det folkens.

X_aa9ccf9b_large

svar på spørsmålsrunden

beklager den ble over en time forsinka men sovna på sofan. Jeg har febe og slite med tett nese. Men skal svare nå.

Hva er det beste med å blogge?

Beste med og blogge er man kan si det man føler og mener innen en vis grense så klart. Og se hvor mange som faktisk følger med på det du skriver.Hva liker du ikke med bloggingen?

Negative må være når man får dårlig respons av leserene. Enda man prøver og skrive om tema de vil og du spør dem hva de vill skrive om.Leser du noen blogger?

Ja, leser noen blogger. Mener de står på siden av her hvem jeg leserKommer du til å svare på video?

Nei. er ikke helt klart for videoblogg enda.Singel?

Ja er singellHva jobber du med?

Nå jobber jeg ikke. Venter på behandlinger så jeg kan bli bra.

 

Liker du gutter eller jenter?

Jeg liker begge deler :)

 

Hva er din største drøm?

Min største drøm er og starte egen avrusning for ungdommer. Der det er masse dyr. Så min store drøm er og hjelpe de som ikke har det så lett her i samfunnet og faller uten om

bevis at jeg besto eksamen med glans

Mange fikk sikkert med seg at jeg hadde eksamen i desember. og at jeg fikk 6. Men mange trudde ikke en gang på meg. Så her ha dere bevis.

 
spørsmålrunde og vinnere

Hei.

Har vært så travell de siste dagene at jeg glemt bloggen. Men jeg har sendt mail til de 2 som melde seg på. Så de får hver sin rabatt kode for takk for de melde seg på. Hadde håpet at flere melde seg på. Men det gjorde tydeligvis ikke.

Men tenkte og sette i gang spørrerunde. Så fyr løs med spørsmål. Svarer på det meste. Dere får svare innen 22.00 i dag om dere spør. Spre dette videre :)

 

Vil du vinne rabattkode?

Jeg har rabattkoder som en heldig vinner kan vinne her. Jeg har rabatt koder for 

Blush, Zalando,Heppo,Bli vakker, Brandos . Alt du trenger å gjøre er at du skal like facebook siden min, når du har gjort det så komenterer du at du har gjort det og hva du hvem du vil ha rabatt kode hos. Så spre gjerne konkurransen. Jo flere som deltar jo mer morro blir det.

 

Tumblr_mfnfwgay0i1rc0z40o1_500_large

 

Design av:


INGVILD AASHEIM hits