Blogg

Spray chatten mas igjen :P

Dere som leser bloggen min håper jeg vil ta turen innom spray chatten. Dette er en kjempe koslig chatt. Du er ombord på en cyber båt og jo mer du snakker med andre i offenlig rom jo mer går du opp i rang. Ja du leste riktig. Man går opp i rang for hvor mye man snakker sammen :) Du behøver ikke en gang å registrere deg for å sjekke ut chatten. Du kan bare logge på som gjest og sjekke ut hvordan du syns den er. Trenger du hjelp til noe så kan du altis spørre en styrmann (moderator). Så håper dere som leser denne bloggen kan også være med og reklamere for chatten. Dere kan til og spørre meg om chatten her på bloggen. Så kom gjerne innom om dere savner msn eller en normal chatt som du kan snakke med andre mennesker. Håper jeg ser dere ombord :)

 

 

Rasisme og religionsyn

Det har jeg tenkt mange ganger når jeg lest den ene artikkelen etter den andre om tema rasisme. Og mange av tilfellene så er at NOEN nordmenn er rasister. Det er ikke til å stikke under en stol. Men er ikke mennesker med en annen hudfargete også rasister mot hvite mennesker? Er det noen som virkelig har tenkt på det noen gang? Jeg er ikke rasist på noen som helst måte. Jeg syns alle burde ha sin tro og stå ved den. Og jeg aksepterer mennesker for den de er. Men skal ikke også alle andre gjør det? Er veldig sjelden du faktisk leser om et hvit menneske som sier en mørkhudet menneske er rasistisk. Men fort det er snakk om et hvit så kommer det i store oppslag. Rasisme går begge veier. hvite som er rasister mot mørhudene mennesker og mørhudete mennesker er rasister mot hvite mennesker.

Poenge med hele dette innlegge er at folk burde åpne øya sine og virkelig se at rasisme går begge veier. Mørkhudene mennesker er like mye rasister som hvite mennesker! Sånn er det og sånn kommer det alltid til å bli. Bare fordi jeg mener det så betyr det ikke at jeg er rasist. Jeg mener at det kan gå begge veier. Ingen er uskyldig i noen sak. Men jeg tror det er lett å beskylde den "hvite rase" til å være mer rasistisk enn den mørkhudete fordi det henger igjen fra krigen. Men er dette riktig? Er det helt greit at mørkhudene mennesker kan kalle oss rasister, mens de kan kalle oss hvite poteter, bleikfiser osv osv? Eller er ikke det rasistisk fordi det kommer i fra en mørkhuden menneske?

Samme når det kommer til religion. Så har vi mange forskjellig her i lande nå. Å folk kan velge den religion de vil. Men enda har vi noen ekstreminister som skal tvinger andre til å tro på det samme som dem. Da snakker jeg heller ikke bare om islamiser som er veldig mye i medias søkelys om dagen. MEN om alle andre religioner også. Kristene er like ille som islamister, hinduer osv. Men er det riktig at man skal knele fordi man blir tvunget til noe man ikke tror på? Fordi en gruppe mennesker skal tvinge andre. Har vi ikke ytringsfrihet her i Norge som gjør at vi kan velge og tro på det vi vil? Det provoserer med og se at andre mennesker skal tvinge noen til å tro på noe fordi dem tror på det. Å som jeg sa tideligere at det handler ikke bare om islamister. Men det er det som kommer opp i mediar. Dem er også veldig flinke til å få media lyset på seg fordi dem gjør det så åpent. F.eks kristen som skal tvinge noen til å bli kristen gjør det mer i det stille. Uansett religion så provoserer det meg at noen mener de skal gjøre hele lande kristen, islamister, hinduismer osv. Det er veldig provoserene. Hvorfor skal jeg bli tvingt og tro på noe jeg absolutt ikke tror på? Hvorfor skal en ekstrem gruppe tvinge et land og andre mennesker til å tro på det de tror på?

Grunnen til jeg tar opp disse tingene er fordi jeg blir veldig provosert når jeg ser ledere for ekstrem troen gruppe skal tvinge et land til å tro på de den og andre mennesker tro på. Spesielt når dem får spørsmålet om hvorfor dem ikke reiser hjem om dem ikke syns religions forskjellen folk har er akseptabel. Og vedkommende svarer at hvorfor skal h*n det når h*n har et land han kan forandre på. Og så og si neste tvinge dem til å tro det samme som han. Der går grensa for meg. Helt ærlig så har jeg 0 intresse av og bli islamist, kristen eller hindu. Jeg tror på det jeg ser og føler. Å trua på det fins mer mellom himmel og jord enn vi vet om. Er jeg da rasist fordi jeg har den meningen?

 

Nav penger

Mange har i dag har et veldig dømmende mening med en gang er snakk om en person som får støtte i fra nav. Da er dem late, tiltakløse og snylter på skattepengene dems. Å når jeg hører dette lurer jeg på hvor vedkommende har fått alle disse påstandene i fra. Det er ikke bare bare å få penger av NAV i dag. Mange nav kontor krever faktisk at du er i tiltak og skal søke jobb. Og de som går på arbeidsavklaringspenger som det så fint heter i dag går på det av en grunn. Så før folk faktisk dømmer andre så burde dem faktisk vite fakta før dem begynner og kritisere.Det er ikke så fryktelig morsomt for dem som går på nav at dem må motta penger der i fra. Det er ikke mye penger du får utbetalt der fra. Noe som er helt riktig. Fordi er ikke noe som skal være live ut. Men som sagt du må faktisk oppfylle kravene for å få pengene der i fra. Så fordi mange trenger hjelp fra nav fordi man er sjuk, mistet jobb eller usikker på fremtiden sin så snytler man på andre? Hva med faktisk vise medmenneskelighet. Våkn opp!

 

En annen overskrift i dag er at FRP vil stoppe pengeutbetaling til ekstrem islamisten Arslan Maroof Ubaydullah Hussain. Å stoppe pengene til vedkommende er en smule drøyt i mine øyer. Klart han fortjener vel ikke få så veldig mye utbetalt mindre han har jobbet før. Men å stoppe betalingen hans fordi han har en annen mening enn det andre er enig i, blir alt for feil. Og nå er det jo ikke bare snakk om han men alle andre som får nav utbetalinger. Å stoppe pengene hjelper ikke. Dem må følge loven dem og som alle oss andre. Her må NAV faktisk kreve at dem søke jobb. Og ikke bare sitte på rompa di og spre ut masse hat og sin tro. Dem får jobbe for pengene og fortjene dem som alle oss andre. De andre som går på nav har faktisk krav på hvorfor dem skal få pengene sine. Men å si at alt nav støtnader skal stoppe fordi dem er ekstrem islamiste blir feil. Alle har krav på hjelp uansett hjelp eller ikke.

 


Hjertesak

Mange av oss har en sak vi virkelig brenner for. Noe vi virkelig vil gjennomføre fordi vi brenner så for det. Mange brenner for jobben sin, mote eller en sak som de mener burde endres på. Personer som har denne lidenskapen for sin «hjertesak» beundrer jeg virkelig. Og håper dem er kjempe stolte av seg selv. Noe de burde være. De har funnet en ting som betyr mye for dem og som dem gjør alt for å gjennomføre. Selv brenner jeg for endringen for de narkomane. Både unge og gamle. Er ikke snakk om å gi dem så masse penger de vil ha. Men rett og slett hjelpe dem så de kan få et verdig liv. Alle fortjener det uansett. Mange narkomane i dag opplever og bli tråkket på, spyttet på og få masse kommentarer på sitt problem. Fordi mange av dem sitter og tigger på gaten. Mange organisasjoner som gjør alt for at de narkomane skal få et verdig liv. Mange av dem gir dem mat og andre gir dem klær. Det er kjempe flott arbeid av dem alle. Selv har jeg hjulpet Hjelp oss å hjelpe å samle inn klær. De hjelper ikke bare de narkomane men de som trenger det sårt. Som alenemødre, folk som har mistet alt i en brann som ikke stiller bra økonomisk. Så stort sett alle som har økonomiske problem. Det handler ikke om å gi penger for å støtte en organisasjon. Men handler om å hjelpe andre som virkelig trenger det. Selvfølgelig skal man få gi penger til en organisasjon som man støtter. Men mange gir penger og føler dem får ikke gjort noe mer. Hva med å bruke en dag du ikke har noen planer med å faktisk dele ut klær, mat osv. Om vi er flere som står samlet så kan vi virkelig hjelpe de som virkelig trenger det. Jeg sier ikke at alle skal stoppe opp og nyte fridagene sine. Men å bruke en fridag man har i ny og ne å hjelpe andre skader ingen. Det er mange rundt om her i lande som virkelig trenger hjelp. Og jeg syns man burde hjelpe våre egene landsmenn og ikke bare folk i andre land. Det er også kjempe fint om man hjelper andre land. Men syns hovedfokuset burde å være å hjelpe våres egnene i vårt land også. Ikke bare andre land. Som sagt prøve å finne sin egen hjertesak som man kan gå for å hjelpe mest mulig for man kan og vil. Som man virkelig ikke føler seg pliktet til at man MÅ hjelpe dem.

Som sagt selv er hjertesaken min å hjelpe de narkomane i alle aldere. Mange står i dag uten husrom, mat og penger. Og har eneste de har i «bagasjen» er et langt liv med rus. Det er de eneste erfaringen de har med livet. Hva med å prøve å hjelpe dem til å yte noe i hverdagslivet. Det hjelper ikke bare oss, men det hjelper også vedkommende som kanskje nettopp har blitt nykter og ikke vet hva den skal gjøre med det «nye livet» sitt. Mange som kommer ut fra avrusning i dag står på bar bakke. De vet ikke hva de skal gjøre, hvor de skal søke jobb. Eller hva som skjer videre. Det er sjelden et ettervern som kan være der og ta i mot dem som mange andre har. Eneste de kanskje vet er at de må på Nav å få hjelp der. Noe som er veldig bra at vi har et system. Men igjen kan Nav kontoret sitte med forhånds dømming av vedkommende fra den tiden som den var rusmisbruker. Noe som egenlig ikke skal forekomme. Men som gjør av like vel. Og for mange som jobber på nav virker som at det er bare å søke en jobb så får du den. Hadde vært så enkelt. Men i dag så er det store kriger om arbeidsplassen. Mange har ikke utdannelsen som trengs for å få en jobb. Å mange gruer seg for å gå på jobb intervju fordi er redd for de skal bli sett ned på fordi dem ikke har noe erfaring som er til å legge frem på en cv. Som en nykter narkoman er det mange tanker i et hode. Man vet ikke hva man skal gjøre. Man vet ikke hvordan man skal fremlegge hvorfor man ikke har noe jobb erfaring. Så mange føler at dette er slutten på deres liv eller ser ikke poenge med å være nykter fordi man får ikke noe ut av dagene av like vel at man er fordomsdømt for fortiden sin uansett. Så man kan like greit gå tilbake til gamle miljøer og gamle vaner.

Mens andre kjemper for å få hverdagen til å bli bedre. Mange kjemper og kjemper uansett hvor mange nedturer dem har så gir dem ikke opp håpet. Dette er kjempe fint. Så poengene med hele dette innlegge er at man har en hjertesak man virkelig brenner for. Alle har en fortid som man ikke er like stolt av. Og at man burde tenke seg om før man spyr ut av komentarer uten å tenke seg om. Mye av dette handler også la være å mobbe andre fordi dem er anneledes enn deg. Så igjen. Tenk før du snakker og prøv og møte personer på halveien.

Så visdomsord er man burde tenke på hvordan er å gå i andres sko før man dømmer noen fordi man har flotte sko selv ;)

Bilder med tekst

Hva syns dere om disse bildene?

 

 

En av disse kan bli dine :) jeg selger de. De 2 små koster 50 kr og de 2 store koster 150 kr. Og kjøper betaler porto :) Om du vil se mer hva jeg lager kan du logge deg på fb og bli medlem av siden min også. Du kan gjerne komentere her om hva du syns. Siden min på fb: https://www.facebook.com/groups/550588721626573/

cupcake ;P

som tittelen sier så har jeg bakt cupcake. baker enda :) tenkte og legge inn et bilde og skrive bittelitt lenge jeg ikke har gjort det på et par dager. bare å komme med innspill om dere vil jeg skal skrive et innlegg om noe.

 
Design av:


INGVILD AASHEIM hits