Blogg

tilbake til bloggen for en stund

Ja som dere leser så har jeg vært borte fra bloggen en stund og det har seg at jeg hadde ikke noe å skrive om å mye som skjer på den private fronten. Men nå er jeg tilbake for en liten stund. Grunnen til det blir en liten stund har seg med at jeg kommet inn på NIMI. For de som ikke vet hva Nimi er så er dette et behandlings sted for mennesker som er sykelig overvektige og muskel/skjellettlidelse. Jeg skal inn på den avdelingen for overvektig. Dette er noe jeg har kjempa om i mange år. Å mange tenker sikkert hvorfor kan du ikke gjøre det selv uten å koste staten masse penger. Vel er lett for mennesker og si dette. Men det å være overvektig er ikke bare bare. Det er 2 forskjellig typer overvektig! Det er de som ikke gidder og spiser og pumper i seg mest mulig usunn drit. Også er det som har det som en sykdom begrunn av gener osv.

 

Selv om jeg er overvektig betyr det ikke at jeg har pumpa i meg masse drit. I mitt tilfelle så er det en sykdom. Det ligger i genene mine. Å jeg sitter heller ikke mye rolig. Jeg spiser ikke for mye og det er sjelden jeg faktisk spiser junk food. Å hjemme spiser jeg helt normalt. Kanskje litt mye, men avlike vel så har jeg tatt det stege med å faktisk gjøre noe med dette. Jeg vil ta tak i probleme og vil ha profesjonell hjelp. Og Nimi er yppelig til dette. På dette sentere så kommer jeg til å være i 10 uker fra 17 april. Dette oppholde er hovedoppholde. Der man går gjennom legesjekk og fysisk test for å legge opp et opplegg som passer meg og min kropp. Samtidig har de et team med psykologen osv som skal hjelpe deg og finne motivasjon og mesringen av å klare å gjøre noe. Så dette gleder jeg meg virkelig til,

 

Som dere forsår så kommer jeg ikke til å blogge mye mens jeg er der. Men jeg kommer nok innom å skrive et innlegg eller 2 for å fortelle hvordan oppholde mitt er der. Håper mange av dere forsetter å lese bloggen min og følger med videre :)

 

Tumblr_mkgzm8xcmz1s18r3vo1_500_large

psykisk problem

De ordene kan si så mye. Mer enn hva folk egelig tror og vet. Eneste som har "nok" kunnskap om hva det vil si må være psykologer og seg selv. Grunnen til jeg velger og skrive akkurat dette er fordi jeg tenkte å skrive et åpent og ærlig innlegg om mitt psykiske problem.

Hvor skal jeg begynner et mer spørsmåle. Men jeg må bare begynne. Kan vel si at de "verste" problemene er på kvelds tid når det kommer til søvn og faktisk slappe av. Noen ganger kan jeg være lysvåken til dagen etter før jeg kjenner at jeg begynner å bli trøtt ved 7-8 tiden. Men er nok ikke det som er probleme. Probleme er at da er det lyst ute og da tørr jeg å legge meg.. Er mange ganger jeg gjør meg selv mer nervøs enn jeg burde. Jeg er livredd for at ting skal skje mens jeg sover. Det høres ganske sjukt ut, men det er sånn jeg opplever det. Jeg er redd for noen skal bryte seg inn og ta alt av verdier og knuse vindu osv. Så er jeg livredd for at det skal brenne eller noe galt skal skje så dyrene mine dør. Selv om det er helt absure tanker så er det nok til å få meg selv redd og nervøs for å sove. Jeg er også mørkredd som har kanskje et lite innspill. At mørke gjør meg kjempe usikker. Mange tenker sikkert at jeg burde vært innlagt fordi dette er helt vanvittig tanker. Men jeg klarer å leve et normalt liv. Og dette er ikke snakk om hver natt, men en gang i blandt. Det er veldig plagsomt for meg. Selv om jeg vet det selv at ingenting kommer til å skje så sier hode mitt noe annet. Og jeg sitter og er redd å gjør alt annet for å få tiden til å gå så det blir lyst. Jeg føler ikke dette når jeg bor med andre eller har andre på besøk. Da sover jeg trygt og godt og er ikke redd for noe. Så kanskje jeg burde bo med noen. Men jeg føler at det blir feil også. Jeg burde være såpass at jeg ikke må være avhening av andre.

Disse tankene som jeg nevnet ovenfor kan også komme om jeg sover borte. Og da ender med at jeg ligger å er redd og ikke slapper av. Jeg sover dårlig som ender med at jeg kanskje får 3-4 timers søvn om jeg sover borte og disse tankene slår til. Og når jeg våkner om morgen så sitter jeg bare å venter på for å dra hjem igjen så jeg vet alt er bra. Men igjen når jeg er hjemme så kommer samme problem igjen og jeg ligger våken eller sitter oppe til det blir lyst.

Som sagt dette er ikke hverdag, men ofte nok for meg. Det er helt jævelig å sitte å ha så masse tanker og være så redd. Verste er vel at jeg føler jeg ikke har noe kontroll lenge jeg har såpass stor leilighet. Men jeg håper bare at disse probleme blir borte. Jeg går i dagelig kamp med å prøve å unngå å tenke disse tankene. Og mange ganger vinner jeg over dem og kan slappe av og sove. Mens andre ganger så blir det til jeg sitter oppe frem til lyset kommer..

Dette var et åpent og ærlig innlegg om mitt "psykiske problem" Å flere som har det som meg kan fortelle det videre. Å kanskje backe opp hverandre. For dette sliter virkelig på kroppen.

 

Tumblr_meyqs7oawm1rhlnzgo1_500_large

Heppo

 

Grunnen til jeg vil skrive om Heppo. er fordi dette en bra skobutikk. De har masse utvalg av barnesko, herresko og dame sko i alle størrelser. Og dem har en kjempe utvalg av barnesko til både gutter og jenter. Så småbarnsforeldre burde bestille  sko i denne butikken. Det er ikke dyrt i det hele tatt. Og er det sånn du er usikker på størrelsen så kan du bestille den størrelsen barnet bruker og prøve den hjem og passer det ikke kan du sende tilbake uten det koster deg noen ting. Så Heppo er den perfekt skobutikk for småbarns foreldre som heller ikke har mye å rute med i hverdagen. Så tror dette er en drøm for småbarns foreldre å kunne bestille sko uten at det koster enormt mye og samtidig at du kan returnere varen uten at det skal koste deg noe. Så du kan prøve skoe før du bestemmer deg for å kjøpe den

 

 Tone Damli Aalberge oppslagene

Altså jeg hadde aldri verden tenkt å komentere noe ang denne saken. Fordi jeg skjønte henne veldig godt når en blogger legger ut om henne. Spesielt når vedkommende ikke en gang kjenner henne. Og da skjønner jeg hu vil ha innlegget fjernet fordi det er krenkende for hennes privat liv, selv om hu er en kjent person. MEN når det begynner å snakke om å slå han konkurs og kreve han for flere tusen kroner syns jeg saken begynner og bli drøy.  Som sagt jeg skjønner det veldig godt at hu ville han skulle fjerne innleggene om henne siden det krenket henne. Men som sagt å ansette en advokat som går ut med at han skal slåss konkurs og krevd masse penger av syns jeg saken begynner å ta av. Om advoktaen hadde vært profesjonell så hadde han ikke gått ut i media om sine planer om å knuse en person så økonomisk som mulig. Greit at han skulle fått en bot for det han gjorde, men å si han skal bli konkurs og kreve masse penger virker bare helt borti natta. En bot hadde holdt mer enn nok. Som sagt syns dette begynner og spore av nå. Ærlig talt. For å ikke snakke om Tone. Syns hu burde holde seg for god til dette. Hu burde faktisk snakke med advokaten sin. Han legger jo ut hvordan saken ligger ann i media. I mine øyer så er det så og si like ille som å legge ut senstive informasjon om kjendiser. Hvorfor skal hele Norge vite hva som skjer i den saken? det er vel strengt tatt en privat sak som burde holdes unna media.

Så igjen jeg skjønner godt Tone ville stoppe blogginnlegge om seg. Men å kreve en konkurs og kreve penger er å dra den for langt!

 

Lykken i livet

 

Det lurer jeg på hva er. Mange mener at lykken i livet er å ha en bra jobb, hus, bil og barn. Mens andre i livet mener lykken i livet er å ha en bra karriere i jobb veien. Men hva er egentlig lykken i livet? Er det alt dette som vi snakker om hele tiden. Eller er det at man har penger så man klarer seg, tak over hodet og mat på borde? Dette spørsmålet trur egentlig at svaret er forskjellig fra person til person.  På en måte trur jeg at lykken må være det man føler er bra for seg i livet. At man legger opp hvordan livet sitt skal være etter hva som skjer. Man kan ikke alltid planlegge ting. For ting skjer og det er mange ganger man ikke får gjort noe med det.  Mange mener også at man må ha en utdannelse for å få seg en jobb, men det er ikke nødvendigvis at man må det. Man kan få seg en jobb uten utdannelse også. Å mange må jobbe seg oppover for å tjene greit og faktisk få en arbeidserfaring. Mange jobber vil til og med at du skal ha livserfaring enn jobb erfaring. Men at du faktisk har en jobb erfaring er også veldig positiv. Jeg tror min lykke i livet er faktisk å få ferdig utdannelsen min som barnevernspedagog/konsulent, å jobbe med ungdommer som har slitt hele det unge livet dem har levd. Jeg vil gi deg en livsmulighet og en mulighet til å leve er verdig liv og la dem få bruke sin livserfaring til noe positiv. Så min lykke vil å være å hjelpe andre så dem kan få et verdig liv i samfunnet våres.

Samtidig så har vi alle store drømme om hva vi vil gjøre med livet, dette har jeg også snakket om før. Men jeg tror det er viktig å ha store drømmer og prøve så godt man kan å gjennomføre dem.. Det er ikke alltid det lar seg gjøre, men av like vel så holder man ved denne drømmen får å skape seg selv en motivasjon for å klare å jobbe seg opp over og videre i livet. Vi alle er noen drømmere. Uten om pessimismene som trur alt går er bare drit fort dem møter en motgang. Vi alle har forskjellig erfaring og har en bagasje med oss når vi begynner på noe. Men jeg syns vi alle burde respektere det at man vokser opp forskjellig og opplever forskjellig ting. Men igjen min store drøm er faktisk å starte en gård for avrusning av unge mennesker. Forskning har jo vist at dyr kan brukes som terapi. Så hvorfor ikke ha en gård der ungdommer kan komme på avrusning og møte livet på en positiv måte med å stelle med dyr og jobbe med dette. Man skal jo selvfølgelig få en oppfølgning og vite man faktisk har kontakt personene med seg om man møter utfordringer. Men som sagt dette er min store drøm. Vet om en institusjon som gjør så å si denne jobben. Men det skulle finnes flere. Mange som tenker sikkert nå at disse ungene kan klare seg selv og det er dem feil at dem havnet i rus kjøre som de har havnet i min. Men man burde faktisk se menneske som har dette problemet og ikke problemet som menneske har. Men tror dette hadde blitt lykken i livet mitt å få oppfylt denne drømmen. Så igjen lykken i livet kan også være en drøm.

Hva er din lykke i livet?

 

Liking-what-you-do-is-happiness-via-seejaneblog_large

Design av:


INGVILD AASHEIM hits