Blogg

Paradis Hotell

er jeg den eneste som ikke har følgt med på dette? :P ser de fleste statusene og blogg innleggende handler om dette. Men jeg skjønner jo nesten ingenting fordi jeg har jo ikke følgt med, for dette var en program som absolutt ikke falt meg i smak. Men skjønner jo at alle er forskjellig. Men virkelig er det så mange som følger med på dette?

Har jo skjønt såpass at det ikke var Iselin som vant da :P hehe. Og at hun var den første som hoppet i seng med noen. og at det var en som var fra stavanger som hadde sinnsyk fine øyer^^ men thats it.

Er det noe annet program dere bloggere liker?

når en du trodde var en god venn svikter

Mange som sier at man ikke skal ta vare på venner som ikke tar vare på deg eller bryr seg om deg. Men er ikke altid lett og vite det på forhånd. Det er heller ikke lett når de som du har støtta hele veien plutselig skal lage konkurranse om hvem som vennene liker best. Eneste jeg vet er at alt dette er bare vondt og sårende. Og jeg er også enig at man ikke skal godta at "venner" behandler deg dårlig. Men det er ikke alltid like lett. Det er ikke bare og si shit happens når du faktisk var glad i vedkommende som en venn. 

Da sitter du der igjen med det som er en uforklarig følelse og gråten. Live er ingen dans på roser det skal være sikkert. Men at man faktisk kan bli sviktet av de som står deg nærmeste er nesten ikke til å tru. Man tar sjanser og håper på det beste. Sånn er live. 

Bieber ut av lande, forsatt streik og paradis Iselin har laget musikk videor

I dag forlot Justin Bieber landet og det er rolig i oslo igjen. Og muligens han kommer neste år og har konsert her i lande. Får håpe han legger den konserten til en fri dag, så små jenter og ungdom slipper og skulke for å møte han. Og at Norge er mer forbrett på besøke hans enn det de var nå.

Streik er forsatt, og noen har endelig begynt og skjønne hvorfor folk streiker. Tommelen opp for det.

Så har vi det "BIG NEW" paradis Iselin har kommet med sang og musikkvideo. Syns jeg den var kul? NEI! Virket mer som fjortiss pop. Skulle ønske det gikk opp for dama at hu bare gjør seg dummere med å si ting og lage den sangen. Jeg hater henne ikke. Men syns bare hele hus er usmakelig etter det jeg sett hu. Og jeg så faktisk hele musikk videon for å se om det faktisk var en bra sang. Men den var virkelig ikke noe for meg. Så kanskje hu slår ann hos de yngre.

Ellers har jeg hatt en travel dag med skole og traffikaltgrunnkurs. Er endelig ferdig med traffikaltegrunnkurse, så da kan jeg øvelse kjøre^^ Ellers har jeg vært og "trent" i dag og. ble sykkeling og gåing. Så føler jeg virkelig fortjener og slappe av resten av kvelden. Venter jo også besøk av en kompis så blir bra!!!

På lørdag er det musikkensdag inni Oslo. Er scener over hele byen og det er gratis. Så er bare og håpe det blir bra vær^^ Vært fint vær de 3 siste årene jeg har vært der. Så er bare og håpe. Noen flere som skal dit?

Om dere vil kan jeg ta bilder og legge ut fra den dagen.  

Peach out.

Justin Bieber

Altså er helt greit og være fan av noe, men bør det gå over helsa di? Syns den tillstanden som er i Oslo nå er bare helt jævelig. Greit det er mange unge jenter der og noen gutter, men burde ikke foreldrene snart reagere også? Greit at det er tilstander i USA når en kjendis kommer, men at faktisk Norge begynner og bli like dann som USA. Folk driter i hvor dem løper bare dem får løpt etter bilen hans eller stå uten for Hotell rommet  hans og skrike og synge. Dem burde begynne og tenke seg om litt og tenke på sin egen sikkerhet. Fyren kan ikke en gang gå ut og spise før masse jenter løper etter bilen hans og griner og hyler. Jeg syns seriøst synd på fyren. Er ikke noe fan av han, og respekterer at folk er det. Hadde jeg vært JB så hadde jeg bestilt mat opp til rommet. Skjønner han er glad i fansen sin, han tenker jo til og med på dems sikkerhet. Tilstanden sånn den er nå er jo livsfarlig. Er så ille at politiet må stenge inn og ut farten til oslo begrunn av folk som løper i veien,sitter fast og står i kø for å prøve og komme seg inn på gratis konserten. Dette begynner rett og slett og bli sjukt. Og når dem ser at tilstanden er så stor ang konserten hans, hvorfor kunne man ikke leie valla hovin eller spektrum så kunne også det sikkra at folk ikke drev og løp midt i trafikken og dreit i alt bare dem fikk ser JB. Og om dem ikke skjerper seg så ender med at konserten blir avlyst. For dette begynner rett og slett og bli livsfarlig.  Han er en stor stjerne, har skjønt det. Men sånn tilstanden er nå så ligner vi på USA når dem har kjendiser som skal ha konserter forskjellig steder. sjukt spør du meg. 

Gratulerer med dagen PK :)

Jeg vil bruke dette innlegge med og gratulerer PK fra  http://pksverden.blogg.no/  med dagen :) håper du får en fin bursdag. Syns du fortjente et innlegg her for du har vært posetiv til bloggen min og skryt av den. Håper du får en knall dag. Og feire den :D 

 

Nav

Det er både posetive og negative sider med Nav. Men det som veier mest opp er jo egelig at det er bra vi har det systeme som kan hjelpe de som trenger det. Men dessverre er det noen som ødelegger for andre her også. Mange blir sett ned på fordi dem mottar ytelse fra Nav. For mange mener at de fleste som går der ikke gidder og jobbe. Spesielt ungdom som går dit. Noe jeg blir egelig veldig provosert av. Fordi er ikke alle som gjør det selv om mange gjør det. Så jeg syns virkelig folk burde tenke seg om 2 eller 3 ganger før du åpner kjeften om det der.

Jeg er selv 23 år og har nesten ikke vært i arbeidslive av den enkle grunn jeg gikk skole og etter det så begynte jeg også å få plager i rygg og beina mine som gjorde at jeg ikke klarte og jobbe. Jeg mottatt ytelse fra nav siden jeg var 19 år. Og de 3 siste årene har jeg fått arbeidsavklarings penger. Jeg studerer så jeg får ferdig skolen og muligens kan gå ut i jobb når jeg er frisk nok til å jobbe 100%. Begrunn av det skal folk se ned på meg og fortelle meg at jeg er lat? Nei, virkelig ikke. Trur du jeg syns det er drit morsomt og ha  maks 10.000 kr i mnd som skal gå til husleie, regninger, mat, hud og hår pleier osv. Virkelig ikke, men sånn situasjonen er nå så har jeg ikke noe valg. Det betyr ikke at jeg er en dårlig person for. Jeg sagt meg frivillig til å ha noe å gjøre mens jeg får de pengene så jeg slipper og sitte hjemme. Jeg også sagt jeg gjerne kan jobbe 3 dager for de pengene på et sted som er tilrettelagt for meg. Så jeg syns virkelig ingen skal komme her og si jeg er lat.

Og det er mange som sitter i samme situasjon som meg. Og ja vi er glade for den pengestøtten vi får. Men betyr ikke dere andre skal se ned på oss for det. Vi kan være like flinke til å betale husleie som de andre. Vi gjør så godt vi kan og prøver og komme oss på beina igjen. Og derfor er det heller ingen grunn til å se ned på oss. Og vi har problemer med det ene etter det andre som gjør at vi ikke kan jobbe.

Og til de som bare er late og snylter på nav som ødelegger for resten av oss burde virkelig komme dere på ræva og få dere en jobb. Er trist og se at en gjeng idioter skal ødelegge for oss andre som virkelig gjør alt vi kan for å få oss på beina igjen for å komme ut i arbeidslive.

Og en ting til enkelte som jobber på nav burde virkelig ikke hatt jobben. De klarer ikke og forstå menneske, men ser på de som at de skulle tatt dems penger. Dere ødelegger også mye for at Nav har et dårlig rykte. 

Takk for meg.

Blogg deler ut 6 tøffe hodetelefoner til kr 1 500,- fra Bose!

 I hvilke situasjoner er du avhengig av god lyd på ørene?

Altid, det er viktig for meg og ha god lyd på ørene hele tiden. Det er fordi jeg hører veldig mye på musikk og det er kjekt og ha musikk når man sitter på tog og buss noe jeg gjør ofte. 

vinnbose

Løken Gård

Grunnen til jeg vil skrive om dette er av den enkle grunn at jeg hater dyr som blir mishandlet og brukt som forsøkskaniner i forskning. Et dyr er tross alt et liv det! og hva faen tenker folk med når dem starter en gråd og utvider den for å få plass til mer dyr for å så selge de videre til forskning der dyrene lider en lang og pinsomdød. Skal vi kanskje bruke dere som forsøkskaniner og se hvordan dere syns det er og bli behandlet sånn. Da tenker jeg at pipa hadde fått en annen lyd... Jeg kjenner jeg blir bare mer og mer forbanna. Jeg skjønner faen ikke hva folk tenker med noen ganger. Er dere på løken gård så hjerne døde at dere syns er greit at dyr blir brukt som forsøkskaniner på forskning på en ny tannkrem eller hårvoks. At det går ann. De burde snart skjønne noe når folk faktisk engasjerer seg. 

Fram til 2002 ble Løken Gård drevet av Terje Gammelsrud, mens nye eiere tok over driften samme år for å utvide og intensivere oppdretten av forsøksdyr. Fire nye eiere tok over driften av forsøksanlegget og etablerte firmaet Løken Gård ANS. På dette tidspunktet holdt virksomheten mellom 50 og 60 hunder i anlegget. De nye eierne bak firmaet Løken Gård ANS har utvidet virksomheten kraftig. I dag holdes rundt 150 hunder innelåst på Løken Gård. Både labradorer, schæfere, beagler, halden-støvere og andre hunderaser avles for å få livene frarøvet. Løken Gård planlegger også ytterligere utvidelser av hundeoppdretten, i følge rapporter fra det offentlige Forsøksdyrutvalget. Den negative utviklingen ved Løken Gård stoppet ikke her. Som et ledd i ekspansjonen etablerte Løken Gård i 2006 i tillegg et nytt anlegg for oppdrett av katter som selges til dyreforsøk. Løken Gård holder omtrent 120 hunder og rundt 50 katter innesperret på forsøksdyrstasjonen til enhver tid. I tillegg kjøper Løken Gård opp griser fra privatpersoner og selger dem videre til forsøksdyrlaboratorier. Alle dyrene selges for tusenvis av kroner til laboratorier som misbruker dem i eksperimenter.Hundene og kattene på Løken Gård får aldri leve et trygt eller godt liv i frie omgivelser. Dyrenes hverdag er preget av fangenskap, usikkerhet og mangel på meningsfylte opplevelser. Etter lengre oppbevaring i varetekt selges dyrene til dyreforsøk. Alt som er verdt å leve for er røvet bort fra livene deres...

Det som er kopiert over her kommer i fra http://www.lokengard.no/node/1 . Og om dere vil vite mer kan dere søke på google om Løken Gård. Det er også en underskrift kampanje på gang for å få stengt gården. http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=3737 der har du linken til der. Så om du virkelig bryr seg om dyr så tar de den vesle tiden det tar og skrive under der. Dette er viktig for vi kan ikke la dyr lide for at dem skal forske på ny tannkrem, hårvoks osv osv. Så skriv under og bli med på facebook gruppen Steng løken gård nå https://www.facebook.com/lokengard . 

Grunnen til jeg begynte og blogge

Tenkte og skrive om hvorfor jeg begynte og blogge og kanskje det kan intressere dere. Vet det er mye mote bloggere, hverdags bloggere osv der ute. Noe som er kjempe fint. Jeg tenkte jo først og starte en film blogg der jeg skrev om alle filmene jeg hadde sett, men fant ut at det ikke var så mange som var intressert i det og muligens er en del bloggere der ute som skriver om det. Så jeg vridde det mer inn på politikks blogg, der jeg skriver mine meninger om ting, forskjellig temar osv. Noe jeg egelig ble fornøyd med. jeg fikk mange lesere og mange som vil følge bloggen min. 

Eneste probleme var når jeg startet var at jeg aldri ble fornøyd med designe på bloggen, og skjønte ikke hvordan folk kunne være så flink til å lage designe. Jeg fant jo fort ut at man kunne få gratis designe osv. Men av like vel sitter jeg og vil ha mitt eget designe sånn jeg vile hatt det. 

Bloggen min kan virke en smule negativ, men er fordi er mye politiske ting som jeg engasjerer meg for som fort blir negativ. og jeg står for det jeg skriver og sier, derfor tørr jeg og komme med såpass mye ting ang forskjellig temar. 

Det er heller ikke så mye bilder i bloggen min, og det har noe med at jeg skriver veldig mye når jeg først begynner og da klarer jeg ikke og stoppe. Sikkert mange som ville hatt bilder her, men det kommer jo innemellom på innleggene mine. 

Eneste jeg egelig savner mest når jeg ser hvor mange som er innom og leser bloggen og ser på den er at folk faktisk komenterer. Jeg ser jo at folk leser og titter innom, men hadde vært fint med en komentar i ny og ne også. Takker seff til de som har komentert og håper de forsatt følger med på bloggen. Og nå vuderer jeg og lage en facebook side for denne bloggen så folk som vil følge med kan legge meg til der.

Så eneste jeg kan si er at min ildsjel for hva som skjer i samfunnet er den store grunnen til jeg blogger og mange mener er bra vi har sånne ildsjeler. Tja kanskje det. Fortell meg hva du syns? Så håper jeg at flere anbefaller bloggen sin til sine venner og at de kan legge igjen en komentar :) vi snakkes 

litt for mye sol

hehe vært mye ute de siste dagene og trur i går ble det for mye sol for huden min. Skulle egelig smøre meg med solkrem, men glemte det. Så ble en smule svidd.

Som dere ser smule skille xD skal se om jeg skriver noe mer senere i dag så kos dere så lenge. 

kanskje kanskje ikke?

Jeg gått og tenkt dette lenge nå, men aldri gjort noe med det. Men jeg vuderer og skrive en bok. Av den enkle grunn at jeg er flink til og skrive mye. Ting kommer til meg og jeg kan skrive om alt. Så tenkte at de som leser bloggen kan lese det lille jeg begynt og skrive. Også hadde vært noen enkler om dere komentere og sa hva dere syns. For da kan det hende jeg kan forsette og skrive. 

 

 

Liz sitter ute og venter på at fosterforeldrene skal hente henne. Hun mister moren sin for 6 mnd siden og faren har hun aldri vist hvem var. Han stakk i fra dem når Liz var 6 år. Og barneverne har prøvd og finne han, men ikke lykkes i det. 

Plutselig kommer bilen med fosterforeldrene i. Hei sier Nina som er fostermoren, sammen med mannen sine Jake har de bestemt seg og ta et fosterbarn. 

Hei sier Liz. Har du ventet lenge? spør Nina. Nei da, det går bra. Skal vi dra? svarer Liz henne og setter seg inn i bilen. 

Mens de kjører så sitter Liz og tenker. Det har vært mye de siste måndene, og Liz har ikke rekket og sendt noen mail eller noe til Sean. Sean er en gutt hun ble kjent med i ferie for 1 år siden. De har holdt kontakt jevnelig. Det var ikke altid lett å få tak i han, men som Liz tenkte at han jobbet sikkert mye. Hun hadde aldrit fått vite hva han jobbet med. Bare at han jobbet med bror sin William. Og at dem hadde jobbet sammen en god stund. Men han ville aldri fortelle hva de jobbet med. 

Mange hadde syns sikkert dette hørtes skummelt ut, men ikke Liz. Hun tenkte at så lenge personer var snille og greie mot hverandre. Så kunne dem gjøre hva dem ville for hennes del.

Streik

Mange har sikkert fått med seg deg er stor streik innen barnehage, skole, fengsle,helsevesne osv. Og det har vakt en del negative komentarer på vg sine sider. Om hvor egovistisk det er og hvor godt betalt dem får osv. Men det jeg sitter og tenker på da, er hvorfor var det ingen som sa det når bøndene streika? Er jo samme greia. Selv om ikke lønningene er likt. Og om man er barn og ungdomsarbeider så tjener man heller ikke mye. Om du er ansatt i kommunen så kommer det ann hvilken kommune du bor om hva lønna di blir. 

Og mange som mener at nordmenn er grodige og alle sektorene har bra betalt. Og da kjenner jeg blir drit irritert. Av den enkle grunn at matprisene er høye her i lande. Men folk stoler så blindt på de som sitter på stortinge at den er regna ut fra hvor godt folk tjener. Og da syns jeg folk skulle begynne og åpne øya sine. For Regjeringen funker ikke så fint og flott som alle trur. 

Jeg skjønner godt at de streiker. For en førskole lærer tjener ikke så bra. Greit er noen av dem som har 500.000 i åre, men det er ikke alle. Og dere må huske på at det er ikke unge folk som streiker. Det er flere eldre også. Det er 3 fagforeninger som tar dem ut i streik. Bør det ikke ringe noen bjeller da? 

Syns er på tide at folk faktisk våkner opp og skjønner det at sånn regjeringen driver nå er det sånn at de rike skal bli rikere og de fattige skal bli fattige. Og ikke kom her og si at folk har godt betalt. Alt er dyrt her i lande. Og ja det gjelder og priotiere. Mange mener sikkert og at man skal utdanne seg til noe man tjener bedre på da. Den er for drøy. Når folk har valgt sitt yrke er det fordi dem faktisk hadde lyst og bli det. Bor vi ikke i et fritt land der vi kan velge? Så si da bare fordi jeg vil bli barn og ungdomsarbeider, men det er dårlig betalt så skal jeg skifte hva jeg vil fordi jeg trenger mer penger for å leve et helt greit liv og ha råd til hus/leilighet, regninger, mat og bil? Klart jeg må prioritere, mens syns helt ærlig at alle skal ha råd til eget hus/leilighet og en bil mindre dem ikke bor i en By. 

Og dere som snakker om grådighet, hva skal vi si om de som sitter på stortinge? dem tjener jo drit fett fordi dem har valgt det. Og de får lønnsforhøying. Er det ikke rettferdig at andre også skal få det?

For å si det sånn de som er med og bygge hus, passe på barn, hjelpe barn og unge, holde vakt hos kriminelle, passer på eldre osv osv er det som faktisk får lande her til å gå rundt. De som gjør at de øverste lederen har en jobb. Men det er ingen som tenker. Hva med at de som faktisk jobber hele tiden for å sørge for at ting går rundt får litt lønn for strevet? 

Så jeg støtter hele streiken og det har ikke noe med grådighet og gjøre, det har noe med at når man har sett reallyteten et par ganger så skjønner man faktisk at man må ha penger for å klare seg med de prisene som er her i lande. Og min mening er at et hvert menneske har rett på unne seg en stor ting en gang i blandt. Det er bra for psyken og endelig kan kjøpe seg noe man hatt lyst på. Og da blir automatisk det fysikse bra og. Og det er greit og spare, men er ikke lett og spare om man har en lønn som går akkurat rundt til strøm, regninger, hus og mat. 

Så tenk dere om før dere sier streiken er unødvendig.

Dyra i denne varmen

Tenkte jeg skulle skrive om et tema som er viktig nå i disse varme dagene. 

Vær så snill og la alle dyr får luft nå. Ikke steng igjen alle rutene på bilen om du har en hund inni den. Og bor du i leilighet/hus så ikke la alt vært stengt fordi du ikke vil dyra skal ha trekk. Ta og åpne litt så blir luft. Dyr med pels har det ikke lett i denne varmen, derfor er det viktig at vi mennesker tar vare på dem og gir dem masse vann og luft.

Ser du en bil med en hund i og alle vinduene er lukka så send melding til statensvegvesen.

Husk at dette er veldig viktig. Ikke la dyr dø i denne varmen fordi vi ikke tenker. 

Og det er snart sommerferie, er det også veldig viktig tema ang dyr: IKKE KAST DEM UT FRA BILER, HJEMMET eller AVLIV dem. Prøv heller og gi de vekk. og om du absolutt må gi vekk dyret ditt fordi du skal på sommerferie så ikke skaff deg noe nytt dyr når du kommer hjem. Grunn: fordi du virkelig ikke fortjener det om du ikke kan vise ansvar. Vet dette virker stygt, men om du har dyr så har du et ansvar og det er ikke bare en ting som du kan kvitte deg med for du skal på ferie. Og om du skal på ferie og har dyr prøv heller og få noen til å passe dem eller betalt såpass at de kan være på et pensjonat i mellom tiden. 

Sol og SOMMER :D

Lite happy innlegg i dag :) vært mye negative innlegg nå om ting som skjer i samfunnet. Men det er ting som engasjerer meg og som jeg syns burde få en oppmerksomhet. Jeg leser dagelig aviser og ser hva som skjer der. Eneste som kan skrives litt om i dag er at barnehage ansatte, lærere og helsestasjoner skal gå ut i streik. Og folk syns dette er helt forferdelig og mener dem tjener så og så mye. Tja hva skal jeg si. Noen kommuner er lønna såpass ja, men er ikke likt i alle kommuner. Pluss den private sektoren tjener mye mer enn den offentlig og lenge er såpass forskjell så blir det nok klaging. Og mange syns er helt greit bøndene(noe jeg smålig forstår), men det er samme greia med læreren. De får dårlig betalt forhold til jobben de gjør.

Det var dagens negative del :p hehe Men endelig kom sola og varmen jeg trur vi fleste har lengdta etter. Deilig med iskald glass vann med isbiter i^^ Vært ute stort sett i hele dag, har vært på skolen og trafikalt grunnkurs da. Enelig begynne med lappen :p hehe på tide når man er 23 xD Men ellers har jeg bare vært ute. Vært hos ei venninne og snakka med hu før jeg reiste videre til trafikalt grunnkurse. 

Hva har dere gjort?

Har dere spist noe is? 

Hva er deres favoritt drikke i denne varmen?

Hva slags mat vil dere ha? 

Bare og svare folkens. Blir kjempe glad om dere gjør det :D er veldig glad for de leserene jeg har.

Overvekt

Mange i dag sliter med overvekt. Og mange som blir mobbet, sliter psykisk og trekker seg tilbake fra samfunnet fordi dem ikke liker seg selv begrunn av overvekt. Og det er ikke bare bare å slanke seg. Man må ha vilje styrke og pågangs mot for å klare det. Men finnes også operasjoner man kan ta som kan hjelpe deg, men de heller er ikke bare bare. Den kan medføre kompligasjoner den også. Er en del risikoer som folk får  vite om. Også bør dem tenke nøye gjennom det. 

Det kan være mange grunner til folk er overvektig, ikke bare nødvendigvis at dem spiser mer enn andre som mange andre tror. Mange kan rett og slett ha enden en sykdom som gjør at dem legger på seg. Altså at de har medisinen de går på gjøre det, man kan spise feil, spise for lite, spise for mye og rett og slett ha det så dårlig psykisk at uansett hva man gjør så går man opp. Og om man begynner og fokusere for mye på hva man spiser som er normal mat kan det føre til man får spisefortyrrelse. Og mange tenker jamen det gjør ikke noe for da blir du i minste tynn. JA du blir tynn, men ikke på en sunn måte. Pluss om du begynner og spise normalt igjen går du dobbelt så mye opp.

Og være overvektig i dagens samfunn er ikke lett. Altid mas om å trene så og så mye eller spise så og så lite. Og når folk trener så mye så kan det være mye fokus på at mange har spise forstyrrelser som også er et alvorlig problem. Og alle skal avlike vel ha den fine formen og se bra ut. Helst som modeller. Og da kanskje du blir godtatt i samfunnet. Og muligens får en likeverd som allle. Sier ikke at alle tenker sånn. Men noen kan faktisk gjøre det. Selv syns jeg alle mennesker er like verdt uansett hudfarge, hårfarge, kropp og utseende. Hovedsaken er at en person er snill og greit. og faktisk viser deg respekt for den du er.

Mange som trives som overvekt noe jeg syns er veldig fint. Så lenge det ikke feiler dem noe og dem har det bra så bør dem være stolte at dem er såpass tøffe og mener dem er bra som de er. Og mange vil ned i vekt men har ikke pågangs mot eller styrke til å klare det. Og om dem får det til så veldig stor respekt til dem. Skal love deg at en som er overvektig blir kjempe glad bare dem går ned 1 kg i uka om det er sånn. For man føler man har gjort en bra innsats. Og det kan være med og skape at man får god pågangsmot.

Hovedsaken er at man klarer og finne sitt treningsprogram som passer seg. Og prøve og spise sunt. Det er ikke lett. Noe jeg vet selv. lenge jeg sliter med overvekt. Men jeg trur om man har såpass mange som støtter seg og som oppmuntrer deg så kan det gå. Jeg skal prøve igjen. Selv om jeg syns jeg har et fint liv, helt til jeg går i klesbutikken. Da kan alt rase med en gang :p Så jeg føler med alle som ikke kan gå i en vanelig klesbutikk som H&M, cubus eller Lindex. Jeg gruer meg hver gang jeg skal inn, for i mitt lille hode så føler jeg mange ser på meg som er i butikken og tenker: får hun plass i noen av klærene. Selv om det sikkert ikke er sånn. Men er fordi jeg føler meg så uvel med og være overvektig at jeg unngår mest mulig og gå på vekta og kjøpe klær. Av den enkle grunn at jeg orker ikke nederlage jeg får. Selv om jeg prøver godt jeg kan og gå ned i vekt. Men føler er ikke bare bare. Jeg venter forsatt på svar fra ullevål ang operasjon. Men er forsatt i tenke boksen om jeg skal gjennomføre det. For jeg tenker at om jeg klarer og gå ned i vekt selv uten hjelp. Eller kanskje hjelp til å fjerne overflødig hud. Så trur jeg at jeg følt med enda bedre og stoltere fordi jeg klarte det.

Og de som ikke klarer det og som kanskje leser denne bloggen så er det bare og kontakte meg. Jo flere vi er sammen jo mer kan man støtte hverandre. Trur at når man skal ned i vekt så er det kjempe viktig med støtte og vite at noen faktisk er der og gir deg pågangs mot. Kanskje det til og med hjelper deg psykisk. Så til dere andre, neste gang du ser en som er overvektig så tenk at den person er like mye verd som deg og meg. Og kanskje sliter med sitt. Ikke bare spiser seg feit på fastfood.

Gratulerer med dagen Norge :)

Hurra hurra for 17 mai :) vil gratulerer alle som leser bloggen med dagen. Håper alle får en fin dag :) og at russen får en vellykket feiring og alle barn koser seg kjempe masse. Her regner det og tåke.

åssen vær er det hos dere?

Utleie priser

Jeg må egelig skrive et innlegg til^^ hehe men trur utleie prisene gjelder alle oss som leier bolig enda. Og ja de fleste vet sikkert at blir billigere og eie enn og leie, men er ikke altid man vil kjøpe enda og det kan være at det er for dyrt det og.

Men det som er veldig kjipt er at man må kanskje ut med alt fra 8000 kr-13.000 kr for 30-40 kvm om man vil bo noen steder. Og mange som trur å bo på lande så har man reise utgifter i tilegg, men tviler at husleien + reisepenger kan komme opp i 13.000 kr i mnd så derfor velger man og flytte nærmere på en liten hybel eller leilighet for den prisen. 

Er også mange studenter som må betale veldig mye for en liten hybel med felles do og dusj. Og mange sier det er jo bare og jobbe ved siden av skolen. Men er ikke sikkert alle klarer det fordi dem trenger og jobbe bra med skolearbeide for å ikke henge etter og vi alle er forskjellige.

Så er det mange som vil leie ut til folk som ikke har dyr. Så om alle skal skrive IKKE dyre i annosen sin betyr det da alt folk skal gi bort eller ta live av dyrene i verste fall, fordi dem må velge mellom dyret sitt og ha et sted og bo. Selv om man har et burdyr. Det blir ikke riktig. Mange som er veldig glad i dyrene sine. Jeg har full forståelse for at dem ikke vil ha folk som røyker, selv om jeg røyker selv så forstår jeg den. Men at man ikke vil ha dyr syns jeg er litt drøyt. Greit at dyret kan ødelegge ting i huse, men er jo også derfor man sørger for å ha depositum som kan dekke skadene. Selv om Depositume kan være høye og. 

Og når det kommer til depositume så er helt greit dem vil ha mye, men da syns jeg at kanskje folk kan få muligheten til å betale ekstra i husleia for å samle inn til depositume for er ikke alle som har såpass store summer. Og igjen så kan folk si jamen det er jo bare og ta lån, det er ikke alle som kan det. 

Men at prisene skal være så sinnsyk høye er bare helt groteskt. At man må betale over 8000 kr for 30-40 kvm er groteskt. Mange i dag som jobber i butikk,barnehage osv som ikke har så veldig godt betalt, hvordan skal de få ting til å gå rundt uten og jobbe seg ihjel?

Så er det mange som går på NAV, de har det størrste probleme med og finne seg et sted og bo, for mange har forhåndsdømt dem med at de er noe late folk som er enden narkomane eller alkoholikere eller begge deler. Og mange som nekter og leie ut til dem. Skal de bo på gata da? fordi dem uheldig blitt arbeidsuføre, er for sjuke til å jobbe eller andre ting? 

Min mening er at jeg syns utleie prisene burde gått ned, det er ikke alle som har like god råd og betale så mye for så lite er bare idiotisk. Folk tar jo helt av med at dem skal bli rike på og leie ut. Men ingen tenker på de vanskelig stilte i denne situasjoen som trenger et sted og bo, men ikke har så mye at dem har råd til 8000 kr. Så til dere som leier ut: SKJERP DERE.

17 mai

I morgen er det vår kjære grunnlovsdag altså Norges nasjonaldag. 17 mai i 1814 ble medlemer av riksforsamlingen kom til enighet om endelig versjon av landes grunnlov på Eidsvoll. 

Hvordan skal dere feire denne dagen?

jeg skal feire den med familien min. og jeg trengte jo 17 mai klær så jeg tok med en tur på cubus og fant klær for både om det ble sol og om det ble regn. 

Men min kjole er svart.

Denne buksen er også svart. med en grå topp :)

Så håper dere får en fin dag :) muligens jeg kommer innom i morgen og forteller litt om min feiring.

Mobbing

Et tema som er vondt og får mange til å reagere på. Noe om er fult forstålig. Mange mener er foreldrene sin feil at barn mobber andre barn fordi dem hører forelderne mobber/baksnakker andre hjemme. Men her handler ikke om hvem som har skyld eller ikke. Om mobbing skjer på skolen så er skolen plikta til og ta dette opp og sørge for det blir gjort noe med. Men mange skoler har skylapper på og mener dette skjer ikke på skolen dems.I dag kan til og med mobbing skje i barnehagen. Noe som er helt forferdelig. Hva har skjedd med verden egelig? Barn begynner allerede i barnehage og mobbe. Er det ikke da på tide at man prøver så godt man kan å få innført et program om mobbing i både barnehage og skole. Og jeg vet veldig godt at det er lite med tid i begge en hetene. Men når det kommer til mobbing så burde man faktisk ta tak i dette fortest mulig for å håpe at det ikke blir en videre  utvikling.

For mobbing er rett og slett vondt og jævelig for den som blir det. Er ikke nok med at mange faktisk driver med selvskading fordi dem blir mobbet og ingen ser sårene som altid blir rivd opp innvending. Ikke alle som faktisk viser smerten dem har i seg, noen viser med og kutte seg opp mens andre viser med og bare går rundt og smiler og sier alt er bra. Sårene som er inni sjelen som er faktisk de verste. Om man ser nøye etter kan man se det i øyene på mange at dem rett og slett har det vondt.Mange som faktisk får psykiske problemer etter og vært mobbet i flere år gjennom skolen. Noen klarer ikke å gjennomføre videregående opplæring eller komme seg i jobb. Så dem blir så kalt sjukemeld, for dem har fått såpass store problemer. Men ikke nok med det bare fordi dem må få støtte av NAV. Så blir dem mobbet og sett ned på for det og. Fordi er en synd og gå på NAV og snylte på skatte pengene til Kari og Ola Nordmann. For om en har snylta og er i fullstand til og jobbe så gjør resten av norge det og i følge mange. Velkommen til janeloven Norge.

Mobbing er et tema jeg tviler vi kommer til å bli kvitt med det første. Først må barnehagen og skolen se det og gjøre noe med dem. Og de som mener at foreldrene har ansvar og lære barna om hva som er rett og galt og ta fatt i mobbingen. Så ja, men skolen og barnehagen har faktisk plikt til også det sammen med foreldrene. Som pedagogisk assistent så lærer man alerede da om hvordan man skal lære barna og få en god sosial kompetanse og om sosialiserings prossesen. Grunnen til dem lærer det er for å lære videre til barn så de vet hva som forventes av dem i ulike situasjoner og hvordan man skal oppføre seg. Dette er også en del av oppdragelsen. Sånn hverdagene er i dag så tilbringer barn veldig mye tid i barnehager og skolen/SFO, og da er de plikta til og lære barna at mobbing er ikke greit.

Det handler også om at både foreldrene , pedagogiske assistenen og førskolelærer/lærere skal være godrolle modeller for barna sine. Det vil si fra barnet er født så skal du som foreldre og ansatt ha en holdning som er bra for barnet. Fordi barnet hermer gjerne etter de den omgås med. Altså barne vil gjenta ting du gjør fordi det tror det er riktig. Der er vi litt på G.H.Mead sin speilbilde teori: det med og se seg selv fra utsiden. Det er mange teoretikkere man kan dra inn, men jeg mener at Mead sin blir mest riktig. Han mente også at den signifikante andre er de menneskene som er er betydningsfulle enn andre gjør større inntrykk på deg. Altså Signifikanteandre handler om at man gjerne oppfører seg som den person som er viktig for en. MEN den person kan også virke negativ og påvirke deg.

Altså vi burde stå sammen og si til verden at vi godtar ikke mobbing. Barnehagene og skolene/SFO burde jobbe mer for å unngå det og fjerne de jævla skylappene sine og innstillingen på at det skjer ikke hos oss. JO! det kan skje over alt

 

du bestemmer

Jeg tenkte at dere som leser bloggen kan få bestemme hva jeg skal skrive om :) så fyr løs med komentarer om hva dere vil jeg skal skrive om. Det kan være om hva som helst. Så om du vil ha fakta om en artist, politikk, parti osv så bare og skrive det :) Jeg finner fakta og prøve og få inn noen bilder ang saken osv.

Christoffer saken

Dette er en tung og vond sak som jeg trur har preget oss fleste som har lest og følgt med ang denne. Der den 8 år gammle gutten Christoffer Gjerstad Kihle døde etter mishandlingen han gjennom gikk hjemme på gutterommet sitt. Stefaren er siktet i saken og moren har blitt blitt siktet for medskyld. Begge hevder at gutten drev med selvskading og dette er grunnen til at han kan ha tatt sitt eget liv. Men verken guttens far eller mormor(mommo) mener dette er riktig. De mener og tror at stefaren er skyld i alle sårene og skadene Christoffer ble påført og senere døde av.

 

Christoffer ble født 18.september.1996 på Tønsberg sjukehus. Moren og faren bodde sammen på gården til besteforeldrene til christoffer i Kodal. Dette gjør de i 7 år av Christoffers leveår. Under disse årene oppdager de at gutten har veldig mye energi og kan bli fort sint. Og han har ikke konsentrasjon. Når Christoffer er rundt 4 år bestemmer faren for å flytte ut fordi det ikke har godt så bra mellom han og mamman til Christoffer.  Og senere tar de ut skillsmisse.Når Christoffer begynner på skolen blir han utredet av BUPA. Og det viser seg at han har ADHD. Moren møter senere en mann som blir den nye stefaren til Christoffer. Og like etterpå flytter de sammen. Og stefaren tar over alt som har med Christoffer ang medesinering og grensesettinger. Plutselig bestemmer han og moren at de skal flytte til Kodal sentrum i en enebolig der fordi han syns besteforeldrene til Christoffer legger seg for mye i livet til han og mamman til Christoffer. Så Christoffer må flytte i fra gården til en enebolig i Kodal. 

Mens Christoffer bor her begynner det og skje undelig ting med han. Han får større adferdsvansker og klarer ikke og sove ordenlig på natta. Han blir mer urolig og innesluttet. Skolen merker det, men gjør ingenting med det. Bupa og overlegen øker kun medesineringen hans for å se om det hjelper for dem er tydelig fast bestemt at dette skylles ADHD. Stefaren klager stadig over at gutten er utstyrlig og "gærn". Besteforeldrene begynner og legge merke til at Christoffer har blåmerker og småsår på kroppen. Og eneste de får til svar når de spør hva som har skjedd er at han ikke husker, vet ikke og jeg tenker nok du skjønner det sjøl. Skolen begynner også å merke sårene og blåmerkeden spesielt assistenden som har Christoffer. Men ingen gjør noe. Ikke en gang når Christoffer havner på sjukehuse fordi han ristinger med hode og "krampe anfall" . Legen konkluderer med tics. Heller ikke dem så at noe var galt og ikke var som det skulle. 

Dette er bare noen korte utdrag fra saken. Og jeg har også lest boka fra Jon Gangdal: jeg tenker nok du skjønner det sjøl. Og eneste tanken jeg kan si jeg sitter igjen med etter og lest boka er: hvor gjorde ingen noe? Hvorfor reagerte ikke skolen, BUPA og sjukehuse? Det er helt groteskt. Jeg driver og utdanner meg som barn og ungdomsarbeider nå og vi får veldig bra opplæring om hvordan vi skal observere barn med adferds vansker og om barnet har synelig blåmerker og sår. Og streng bedskjed at vi skal gå tjeneste vei for å få frem saken. Og jeg kan ikke tenke meg at ting var anneledes under utdanningen til de lærerene og assitendene på skolen. Heller ikke på sjukhus personale. Så tanken er der: hvorfor gjorde ingen noe?

Verste er vel at moren faktisk ikke så det eller gjorde noe med det. Og at hun trur blind på stefarens forklaring at Christoffer skal ha tatt live av seg selv. Hvordan kan et menneske være så naiv. Og avlike vel få 2 barn med vedkommende som har drept hennes første sønn. Hvordan kan hun sitte der og forsvare den morderen. Virker som hu ikke tenker på Christoffer i hele tatt. Og at hun ikke hørte noe kvelden han døde når faktisk nabon dems gjorde det. Og at hun lot den nye mannen sin ta over alt som handlet om Christoffer å gjøre nesten med en gang. At hun i hele tatt flyttet sammen med han og giftet seg så fort. Det trur jeg mange som lurer på det samme. Og det virker også som hu trudde mer på han enn på sin egen sønn. 

Men forsatt trur jeg mange som lurer på hvorfor ingen gjorde noe. Hvorfor verken skolen, sjukehuse eller BUPA reagerte på dette. Selvfølgelig skulle jo faren til Christoffer og besteforeldrene hans reagert også, men de stolte vel såpass på moren hans at hun viste hva som foregikk. Men verste er hvorfor ikke de offenlig etatene reagerte. Har blitt sånn her i Norge at jobb og taushetsplikt går foran liv og helse her i Norge? 

Grunnen til denne saken berører meg er ikke bare for jeg har lest mye om den i media eller lest boka, men fordi det handler om en liten gutt som ikke ble mer enn 8 år. Og at jeg vært borti nesten samme sak i nær familie. Der stefar mishandlet et barn og moren trudde mer på han enn på sitt eget barn. Heldigvis overlevde barnet som ble mishandlet. Men hun var 3/4 død når sjukhus personalle kom. Men da reagerte faktisk dem og politiet. Hvorfor var det ingen som reagerte i Christoffer sitt tilfelle? Dette er nok et spørsmål vi aldri får svar på. Tviler også at vi noen gang får vita hva som egelig skjedde med denne vesle gutten som ikke ble mer enn 8 år. 

 

rusproblemer, barnevernet og gamlehjem

Her kommer et nytt innlegg som sikkert er like politisk som i går, men er for dette er saker som faktisk rører meg.  Og jeg har jo også skrivd før at jeg vuderer og gjøre litt endringer i bloggen og ikke bare skrive om film. Kommer til å skrive om noen filmer, men ikke altid om det.

 

Altså rusproblematikken her i Norge: det er absolutt ikke nok hjelp og få innen dette. Det er ytterst få som er heldige og får lagt seg selv inn, mens andre er mindre heldige. Så har du de som ikke innser probleme før det er for sent. Men når det kommer til ungdom som begynner tidelig så syns jeg barneverne burde reagere litt før enkelte tilfeller. Jeg har både posetive og negative opplever om barneverne i sånne saker. Det er vondt og se at unge mennesker som har skapt problemer for seg selv faktisk ikke får den hjelpen og rådgivingen dem trenger. Og ja jeg vet ikke er lett og tvinge en ungdom, jeg har vært der selv. Men jeg trur hver sånn institusjon trenger en eller personer som faktisk har den dyre læredommen om hva rus kan føre til problemer. At barn og unge faktisk har en fagperson som veit hvordan ting er og ikke som har lært alt fra boka.  

 

Jeg mener ikke at alle skal ruse seg så dem får den lærdommen, men at faktisk de som har kommet seg vekk fra rusprobleme har en sjanse på og få jobb. Det er også et problem. Har du hatt klander med politi og har papir på at du har vært rusmisbruker/narkoman så kan du være uheldig og ikke få jobb.  Og jeg mener der har du slitt hele live ditt nesten fordi du hadde et problem også er du såpass sterk at du klarer og slutte med det i håp om å få et bedre liv så kan du bli møtt av så mye motgang mange ganger. Jeg syns folk burde bli mer menneskelige enn det vi er. Enkelte burde rett og slett lære seg hva empati er for noe igjen. For vi alle er mennesker og alle gjøre feil.

 

Når det kommer til barneverne så gjør dem en bra jobb og en dårlig jobb. Kommer ann på situasjonen. Jeg kan jo f.eks dra frem Christoffer saken og Ragnhild som konkrette eksempler på dårlig jobb fra barneverne. Og trur vi alle spør oss ang disse saken: hvor var barneverne og hjelpen hend? Hvorfor var det ingen som reagerte før i disse sakene? Dem er flinke til å reagere før. Og jeg vet er mange andre saker jeg kan dra opp som er negativ med barneverne. Men er faktisk mange steder barneverne funker som dem skal. Og det er også godt og se at det kommer nytt blod innen barneverne og ikke de gamle sure tantene som har sittet der i alle år. Og når det gjelder små bygder der alle kjenner alle så burde rett slett alt av nav og barnevern være folk som ikke kommer i fra stede for at man skal slippe korrupsjon. Som fort kan skje når det gjelder saker i ei lita bygd der alle vet hvem alle er.

Men når det kommer til gamlehjem så trur jeg kan beskrive med et par ord hvordan det funker her i Norge: DET STINKER!!!! Her trenger vi flere folk og større sjukehjem/gamle hjem. Men har staten råd til det? NEI. Er mange eldre som faktisk ikke får den hjelpen de virkelig trenger. Noe som er helt forferdelig. Eneste jeg tenker når de på stortinge ikke berøres av dette er at virker som dem driter fullstendig i det fordi dem har råd til å legge seg inn privat. Det er veldig mye sånn at de rike skal bli rikere og de fattige skal bli fattigere her i lande.  Er kjempe fint vi har tilbude her i lande, er ikke det jeg sier. Det burde bli bedre. 

 

Og til slutt ang alt det jeg skrivd så mener jeg at alle burde få se et lyspunkt i live sitt. Om man er fattig,rik, har et rusproblem, er i barverne eller på et gamlehjem. Alle trenger noe posetiv og se frem til.

Norges grunnlov

Dette blir et annet innlegg forhold til det jeg har skrivd før altså film. Men grunnen til jeg vil skrive om akkurat det her er fordi at Stortingen skal ha et møte den 21.Mai om endring av grunnloven. Altås 4 dager etter vår kjære nasjonaldag. Vet kanskje er mange som ikke bryr seg om politikk og stoler litt på dem som styrer lande. Og dem klarer og styre det, MEN når dem har planlagt et hemmelig møte om å endre grunnloven allerede 4 dager etter 17 mai, så syns jeg folk kan være med og reagere litt. Jeg er ikke rasist eller noe. Og jeg syns er helt greit at vi tar i mot flykning som trenger hjelp og at dem gjerne vil ha sin tro her. Men det er har også væt snakk om at man skal ta en annen religion inn ved siden av kristendomme. Noe jeg er sterkt uenig i. Av den enkle grunn at dette er lande vårt og vi er kristene. Og greit jeg ikke er super kristen og går i kirka osv, men jeg vil ikke ha noen andre religioner inn i vårt land. Det er helt greit at vi får nye landsmenn.  Da bør også staten norge klare og skaffe mer arbeidskraft og kanskje øke lønner og prioritere penger dit det trengs.

 

Om dere ikke trur helt på grunnlov endringen kan dere lese det på http://www.folkets.info/component/content/article/12970-stopp-grunnlovsendringen-21-mai-2012

Det ble veldig mye annet enn bare grunnloven og. Er fordi at nå har jeg lest og sett mye av det som skjer rundt i Norge. Og begynner og bli mektig lei av staten styrer alt til og med det som har med folk å gjøre. Vi er et demokratisk land. Derfor burde vi det norske folk få vite om møte, hvorfor dem vil endre på det. Ikke hold oss uten for så viktig ting.

 

En annen ting som berører meg nå etter og lest gjennom et par statuser på facebook er at nå har staten gått inn med at dem skal ha 25% innsamlingen som Frelsesarmeen har. Noe jeg syns helt grotekst. Frelsesarmeen som hjelper så mange svake her i samfunnet må også bøte for at staten skal ha mer penger. Hva med og se til helvette og prioritert penger til avrusningsplasser, sjukehjem, skoler og eldrehjem. De stedene trenger det. De trenger også en mulighet å hjelpe andre. Da kan jeg spøre: hva skulle dere gjort uten barnehager, skoler, avrusning og sjukehjem? hvor skulle alle menneskene som vil utdanne seg og få hjelp blitt av? skulle de vært på gata som enkelte må i dag? Førskolelærer får dårlig betalt, men de trengs her i samfunnet.  Syns seriøst at stortinge kan begynne og tenke seg om. Også håper jeg flere folk engasjerer seg i hva som skjer i vårt vakkre land.

Design av:


INGVILD AASHEIM hits