Blogg

Starten på mitt nye liv

 

Dette handler ikke bare om at jeg fant meg selv eller ble «født» på nytt. Dette handler om at jeg tok et valg i livet om å endre min livsstil. Fra å ha lite energi, overvektig, spise for lite, men store måltider og være lite aktiv. Til å leve med å spise hver 3-4 time og ha 3 hovedmåltider inn i hverdagen.  Å ha et aktiv hverdag med 2-3 aktiverer om dagen. Dette er en liten boble jeg lever nå. Som varer i 10 uker før jeg må utføre det hjemme i 13 uker.  Om jeg ikke får fullført 2-3 aktiverer på 1 dag så er hovedsaken at jeg får gjort 1 aktivitet og holder måltidene vi har lært oss. Vi skal ha i oss ca 1400 kcal i løpe av en dag. Der både karbohydrater, proteiner, fett osv skal være ink til en viss grad. Dette lærer vi blant annet i ernærings timene våres. Å mestre dette lærer vi på mestring og motivasjon. Det handler om at man må holde avtalen man har med seg selv. Så om man er det ja menneske som sier ja til alle andre, men aldri holder avtaler med seg så er det på tide man faktisk gjør det. Just do it! Og man kan legge seg en ukes plan om hva man skal gjennomføre, middags oppskrifter og har struktur på seg selv. Å at man faktisk planlegger og forbereder seg på det som kan gå galt. Samtidig som man kan sette seg ned 1 gang i uka og se tilbake hvordan uken som var gikk og hva som gikk galt å endre på det. Man må rett og slett bryte barrieren og komme ut av komfort sonen. Mens i ernærings timene så lærer vi hva vi skal se etter på matvarer. Å hvordan vi kan velge de sunne alternativene. For man kan ikke alltid stole på nøkkelproduktene. Så må man også begrense hvor mye  man får i seg. Alt dette har jeg lært og skjønt på 6 ukers tid på mitt opphold på NIMI.

Det avgjørende er ikke aldri å falle, men å reise seg etter falle.

 


Large

Den siste tiden

For de som leser bloggen min så vet dere at jeg er på et opphold på NIMI ringeriket. Og jeg må si jeg var veldig skeptisk om dette kom til å funke, men var motivert til å prøve. Nå har jeg virkelig sett at det funker. Jeg har gått ned 10 kg på 1 mnd :D er kjempe fornøyd. Vet også at vekta kommer til å stoppe opp litt snart. Men det skal ikke hindre meg å forsette. Nå har jeg min første perm i fra oppholde og tenkte at dette kom til å bli en utfordring med mat. Men går gaske grei. Jeg følger måltid tidene vi har på nimi. Og om det blir forskyvd så vet jeg hvor mange timer det skal gå før jeg må spise igjen.

Jeg merker at dette oppholde er bra for meg. Jeg tenker anneledes og jeg er mer fornøyd. Ifølge familien så ser jeg friskere ut og lyser mer. Vil si at jeg har det bedre psykisk og fysisk. Pluss jeg føler også selv at jeg begynt å bli mer selvsikker. Det føles utrolig å ha det faktisk bra med meg selv og trives med hva som skjer med meg. Jeg kunne også gjort dette hjemme, men det hadde også krevd at jeg var sterke psykisk. For hjemme har man ikke tilgang på alt det man får på NIMI. Her jobber psykologer, fysoterapeuter, ortopeder og idrettpedagoger tilgjengelig som jobber på tvers for å hjelpe deg. Det er ikke kun trening vi driver med, Vi har også timer med psykolgen, enæringsfysologer osv. Og dette gjør at man tenker helt anneledes og er virkelig vil leve et bedre liv.

Selv om alt virker helt fantatisk på NIMI så er det også mange tunge stunder. For min del er savnet stort etter familie og venner. Jeg gått mange runder med meg selv for å klare det. Jeg vet jo at de hjemme vil at jeg skal gjennomføre dette. Men jeg har grått mye begrunn av jeg savner de som er hjemme å venter på meg. Å føles som jeg gått på veggen manger ganger fordi ting er tung. Ikke bare er det savn som gnager meg, men det er også noe som skjer inni meg som gjør at ting kan bli tungt. Kroppen, formen og psyken forandrer seg og man skjønner ikke helt hva som skjer og vil bare legge seg ned og gi opp. Men jeg gjør det ikke. Jeg står opp hver morgen og møter hver utfordring dagen vil bringe med seg. Jeg står opp å vet i dag blir det 2 tunge treningsøkter for en kropp som nesten ikke har trent før. Men det er dette som skal til for å få det bra. Så må si at det er virkelig verdt det.

Large

min hverdag

Kan trygt si jeg er rimelig sliten etter en dag med 3 treningsøkter som er på nivå 2 :) Men føles godt å være sliten med god samvittighet. Ellers går alt greit her på NIMI Ringeriket. Torsdag er det veie dag igjen. Så spennende og se om jeg har gått ned noe denne uka. Men hovedsaken er at jeg er i bedre form. Å jeg har merka på kroppen de 5 kg jeg har tatt av. Nå kan jeg jogge opp en liten bakke uten og føles som jeg skulle dø. Pluss jeg klarer å sykkle lengre på spinnings sykklene og jeg løfter mer på vektene. Så jeg er strålende fornøyd.

Neste uke skal vi vist på dagstur. og det kan bli spennende. Bare å håpe på at været blir topp. Men med min flaks så blir det sikkert møkk vær :p men ut skal vi avlike vel. Men om dere som leser bloggen og komenterer lurer på noe ang oppholde mitt på NIMI så kan dere bare spørre :) svarer på det meste.

 

Large

Design av:


INGVILD AASHEIM hits