Blogg

Til deg i himmelen <3

Mange ganger jeg faktisk kunne ønske jeg kunne snakke med Geir. Både på bra og dårlig dager.  Og det siste året har det veldig ofte gått i tankene mine at jeg skulle ønske at det var bare og plukke opp tlf og ringe deg og fortelle alt som har skjedd. Jeg har mye pågangsmot og kjemper for å få ting gjennom. Kun for jeg vet det er bra for meg selv og at vet du skulle vært kjempe stolt av meg. Jeg tenker at du ville smilt og sagt at jeg jobba kjempe bra og at du viste at jeg kom til å klare dette. At du viste jeg hadde alt dette inni meg. Men jeg går og tenker at du faktisk sitter der oppe på en sky og titter ned og følger med på oss alle som du brydde seg om. Det er forsatt rart og vite at du faktisk er borte. Selv om det er 2 år siden du ble borte er det forsatt like sårt og tårene kan forsatt komme når jeg tenker på deg eller ønsker indelig å snakke med deg.  Prøver og trøste meg selv med at du faktisk hører og ser meg og er rundt meg. Du er jo også det. Du kommer alltid til å leve i hjerte mitt. Du var en nydelig person som ble en klippe i mitt liv. DU ble lillebroren min. Du var den som gjorde jeg innså ting og satt og snakka med meg og la aldri 2 fingre i mellom og fortalte hvordan ting var. Men du sa alltid ting på en fin måte. Savner deg utrolig mye lillebror <3 Håper du har det bra der du er. 

 


wish heaven had telephone <3

 

 

Hvordan spise en sund frokost

Alle vet at frokost er en av de viktigste måltidene i løpe av en dag. Og det har den enkle grunn at den starter forbrenningen din. Mange sliter og få i seg mat når de våkner å venter i flere timer før du spiser. Noe som kan være veldig dumt. Men frokosten behøver jo ikke å være så mye. Den kan enkelt være 1 brødskive eller 2 knekkebrød. Med masse grønnsaker til. Viktigste når man skal endre kosthold er at man har masse grønnsaker til hvert enkelt hovedmål tid. Men om du sliter å få i deg brød eller knekkebrød på morgen så kan du enkelt spise andre ting som er lettere å få ned. F.eks omelett. Lag en omlett med hva slags tilbehør du har lyst på. Eller du kan ta sunn frokost blanding, helst uten sukker.  Du kan lage frukt salat dagen føre og ha den til frokost. Ingen ting er så friskt og lett som en frukt salat. Hovedsaen er at du får frokost. Vil du ha oppskrifter på noe så er det bare og spørre.

tips til å gå ned i vekt

Mange som driver å prøver å få vekk de ekstra kiloene de har på kroppen. Noen prøver å få vekk "baby" kiloene som dem kaller det. De som har lest bloggen før vet jo at jeg har endra min egen livsstil og tatt av 32 kg på 1 år. Jeg kunne sikkert tatt av enda mer. Men jeg har ikke klart å holde planen slavisk, men har forsatt ikke gått opp. Har enden bare gått ned et par kg eller holdt meg stabil.

Min kosthold ser sånn ut

Frokost: 07.30 

1 Brødskive eller 2 knekkebrød. Smør(vita hjertego lett). Pålegg: ost(lett) eller kjøttpålegg som inneholder mindre enn 9 g fett pr 100 g.

Mellommåltid 10.00 :

1 banen eller 2 epler eller  1 Yoplait dobbel 0% youhurt med den smaken du vil ha eller grønnsaker om du vil ha det(ca 100 kcal)

Lunsj 12.00 eller 12.30 :

2 brødskiver eller 4 knekkebrød. Smør (vita hjertego lett), Pålegg: ost(lett) eller kjøttpålegg som inneholder mindre enn 9 g fett pr 100 g. Men du kan også ha masse salat ved siden av dette om du har lyst på det. Fordi salat har enden veldig lite kcal eller ingenting.

Mellommåltid 15.00 :

1 banen eller 2 epler eller  1 Yoplait dobbel 0% youhurt med den smaken du vil ha eller grønnsaker om du vil ha det. (ca 100 kcal)

Middag 17.00 :

Her skal du dekke halve tallerken din med grønnsaker. Velg de grønnsakene du syns er best. Prøv og spis fisk minst 2 ganger i uken. Prøv også mest mulig kokt mat. 

Eks på hvordan tallerken kan se ut

Mellommåltid 19.30:

1 banen eller 2 epler eller  1 Yoplait dobbel 0% youhurt med den smaken du vil ha eller grønnsaker om du vil ha det. (ca 100 kcal). Men om du er veldig sulten på kvelden kan du ta 1 knekkebrød uten smør med lett kjøttpålegg.

Om du skal ned i vekt er det ikke bare viktig å spise riktig selv om kostholde har 80% å si på vektnedgang. Trening er like viktig. Om du skal ned i vekt bør du trene eller bevege deg i minst 90 min pr dag. 30 min om du skal vedlike holde vekten. Det er også viktig å ha 1 kose dag i uken. Si du har Lørdag og da vet du om sukker kicke kommer på onsdag at yes par dager til så kan jeg faktisk kose meg med noe godt. Fordi du har jobbet hard hele uken. Men om du ikke er glad i godis. Kan du også lage en ekstra god middag.

Spør om det er mer dere lurer på :)

Kose tid

Fått gjort litt i dag. Gikk ned til byen for å møte ei venninne før jeg skulle på møte. Så når jeg kom på møte så fikk skrivet ferdig åpen søknaden, mens lillemor satt og skravla høl i hode på meg og veilederen mens hu tegna. Fikk også laget middag så den beste fikk spise det før han dro på jobb. Så vi så det regner kjøttboller 2 mens vi spiste. Så når den var ferdig så gikk jeg og lillemor hjem til Kim. Hva har du gjort i dag?

God morgen kjære lesere

Det ble ikke mye blogging på meg i går. Var kjempe sliten etter uværet som var her i går. Er redd torden og lyn. Så var son sagt kjempe sliten og lå på sofan hos den beste og halv sov og så på TV. I dag skal jeg lære og skrive en åpen søknad og passe ei nydelig jente, mens den beste er på jobb. Hva skal dere i dag? Hvordan vær er det hos dere?

Lite blogging

Vært et helvettes torden vær. Så har ikke fått skrivd noe innlegg. Kommer mer senere

når nedelaget kommer

Jeg har vært i praksis på en barneskole  8 mnd. Og prøvde og søke meg som lærling denne våren. Men kommunen hadde rotet bort lærling søknaden min så jeg kom ikke med i runden. Så prøver jeg og finne ut mer med og kontakte fylkeskommunen og opplærings kontoret. For 2 forskjellig informarsjoner. Før jeg får bedskjed om å sende inn lærplandel målene jeg har gjennom ført i de 8 mnd i praksis. For så få avskriving på evt lære tiden. jeg og skolen har dialog og håper dette ordner seg og dem fyller ut papirene og jeg sender de inn som jeg får bedskjed om. Selvfølgelig like før ferien siden min praksis slutta i ferien. Så gått og venta hele ferien på å få et svar. Så endelig fikk jeg tak i han jeg skulle snakke med i dag. Først virket som brevet var rotet bort. Så finner han det. Og da får jeg en annen informarsjon på at jeg må ha lærekontrakt før jeg kan evt få noe avskrivet. Og muligens jeg må gå 5 år lære fordi jeg tatt barn og ungdomsarbeider som privatist og ikke som et vg2 år. Takk for den. Hvorfor kan ikke folk bare gi riktig informarsjon med en gang. Jeg betalte 2000 kr for å ta opp 2 fag som jeg hadde stryket i på vg2. For å slippe å gå 5 år som lærling. Fordi jeg fikk bedskjed at om jeg tok de fagene så ble det som at jeg hadde fullført et vg2 barn og ungdom. Jeg kjenner frustrasjonen stiger. Etter jeg fikk bedskjeden så braste jeg rett og slett sammen i gråt. Fordi jeg fått feil informarsjon hele veien av mennesker som ikke vet hva de snakker om. og jeg stressa meg gjennom ting for å få ting til å klaffe. Jeg kunne ha starta som lærling allerede 20 august om nav hadde fått vite hvor mye jeg får avskrivd. Nå ser dette dårlig. Kjenner bare at jeg føler meg maktesløs

 

Avslapping

Søndag er som vanelig en langsom dag. Men med god venn og film kan ting bli bedre :)

God søndag

God morgen kjære lesere. Eller ettermiddag :P Vært våken en stund, men sittet og halv sovet foran noen episoder av sex and the city. Elsker den serien egentlig. Så tenkte titte innom bloggen og se om det var noen komentarer i fra siste blogg innlegg fra i går, men det var det jo ikke. Veldig sjelden og se noen komenter bloggen min. Veldig kjedelig egentlig. For har lyst på mange komentarer som kan hjelpe meg å få en bedre blogg og det dere vil lese. Med litt innputt av hva jeg liker.

 

Hva syns dere jeg burde skrive om?

Hvorfor komenterer dere ikke på spørsmålsrunder?

 
lørdag kveld

Lørdags kvelder er fine dem :p Eneste kjipe med de er når man sitter og er blakk xD alle andre er enden på ferie enda, er hjemme å slapper av eller ute og drikker. Og her sitter jeg og har lyst til alt sammen, men ikke mulighet xD off må se selvironien i alt dette. Men får bare glede meg til neste helg da kan jeg endelig gå ut og ha det gøy :D

hva gjør dere i kveld folkens?

 

Talkmore

Vil du ringe så mye du vil og sende så mye meldinger du vil uten og betale for mye? Høres veldig reklame aktig ut men det er faktisk mulig. For 199 kr mnd kan du sende så mye sms, mms og ringe du vil. Ikke bare det så får du 1 GB data. Jeg snakker om Talkmore. Jeg har hatt dette abomange nå et par mnd og er kjempe fornøyd. Beste er at om du verver andre så får du 2 mnd gratis. Men om du ikke er medlem fra før så får du de 2 første mnd gratis også. Du kan velge om du vil beholde det gamle nr dit eller få nytt. Så om du vil ha et abomang der du slipper og tenke på hvor mye sms du sender eller ringer så anbefaller jeg talkmore på det varmeste. 

hjemme igjen

Da er jeg hjemme igjen. Hatt en koselig dag sammen med en person som betyr mye for meg :) Vi våknet og spise litt frokost og så litt tv sammen. Før vi tuslet ned til byen for å se om det var noen kjente der nede. Men det var ikke mange. Så gikk vi hjem til meg for å skravle litt. Og gå på ufrivillig chinchilla jakt :p ene chinchillan min hadde gnaget seg gjennom buret sitt. Så jeg og kompisen min måtte leite et stund før vi fant den. Men vi fant det :) Og etter det så måtte han gå. Så nå driver jeg og lager middag. Så skal jeg finne et tema senere som jeg kan blogge om :)

 

Har dere noe tips?

Prøver også i gang med en spørsmåls runde så her er det bare og skyte løs :) Spør om hva som helst.

 

Hei alle sammen

God morgen kjære lesere. Blir ikke så langt innlegg. Fordi jeg bruker mobilen til å blogge. Men i går så var jeg på møte. Etter møte gikk jeg hjem og fiksa ting. Så gikk jeg ut og møte noen venner. Satt vi ute et par timer og snakke. Etter det gikk jeg hjem til en kompis og så film. Nå ligger vi senga og snakket mens jeg blogger. Vi snakkes

ikke anbefalle

Jeg som mange andre prøver gjerne litt online casino osv. Så kom jeg over noe som het superlenny.com og dem hadde bra velkommst bonus osv. Så jeg prøvde satt inn penger og spilrte og fikk mine free spins. Så vant jeg tyo 280 kr. Så tenkte dette var jo kjekt. Så tok lenny sin overføring og fikk bedskjed at dette skulle ta 2-3 dager. Etter 2 dager har det enda ikke kommet noe penger. Så tok kontakt med kundeservice. Nei pengene ble ikke direkte overført som det ble sagt du måtte gjennom masse for å få dem. Og dette kunne dem ikke sagt før. Så anbefaller ikke superlenny.com å spille på.

Kvinner mister sin stemmerett i Norsk Luthersk Lekmannsmisjon.

Leste for et par dager siden at enkelte personer i den #lutherske trosamfunnet mente at kvinner burde bli fratatt stemmeretten sin. Og det jeg tenkte når jeg leste dette er at den gjøken der kommer til å komme langt med dette. Dem kan godt gjøre dette i sin trosamfunn og de kvinnene som syns dette er greit for leve sånn. Men de bør ikke prøve og fullføre dette uten om sitt trosamfun. Vi kvinner har like rett til å si det vi mener og føler som menn. Og ingen skal komme her og frata meg den retten til å gjøre det heller uten at det faktisk blir en kamp om det. Kvinner har kjempa for retten til å få sin stemme hørt og sånn skal det bli. Vi lever i 2014 og vet mange andre har kritisert f.eks #islam for å trykke ned kvinner og prøver å kjempe for at dette skal bli endret. Så de norske trosamfunnet burde vite bedre enn å gå ut i all offentlighet med dette. For dette tror jeg kan provosere mange der i blandt meg selv. Er helt opp til folk selv hvordan de vil leve og hva de vil tro. MEN ingen skal tvinge meg til å gjøre ting fordi det passer dem best at jeg sitter og holder kjeft og bare nikker fordi mannen er sjefen. Vi har i dag kvinner som sitter med like mye makt som menn. F.eks vår kvinnelig #statsminister. Vi har kvinnelig toppsjefer. Det har også vist i studiene at kvinner ikke er like avhening av menns økonomi i dag fordi vi har blitt mer selvstendige. Noe som er veldig bra.  Men så er det sånn at denne ene pastoren i den lutherske trosamfunnet syns det er også urettferdig at dem blir sammenlignen med islam sin tro. Men er kanskje ikke så rart når dem gjør på akkurat samme måten som islam sin tro. At kvinner skal bare sitte å holde kjeft og nikke til mannen. Men folk får leve i hver sin tro og være enig i hva dem vil. Men jeg skal  ha min rett til å tale og stemme. den skal ingen ta i fra meg.

 

Hva syns dere om dette?

 

Om blogging

Når dere suser gjennom bloggene.

Hva er da som fanger deres oppmerksomhet?

Hva vil du lese om i en blogg?

Har dere noen faste blogger dere leser?

God morgen :D

God morgen kjære lesere :) Vil minne dere på at kjører forsatt spørsmålsrunde om dere er intressert. Bare og komentere dette innlegge her eller det lengre ned som jeg skrev i går :) Ellers i dag så skal jeg på møte og hva som skjer videre. For dere som ikke vet så driver jeg og prøver og finne lærling plass. Noe som er veldig vanskelig fordi det er så få lærling plasser og at Halden kommune har dårlig råd så dem ikke kan ansette folk. Men venter også på svar på hvor mye jeg får avskrivet  fra lærling tiden. Siden jeg har vært i praksis i 8 mnd.  Men kjenner nå at jeg virkelig vil ha noe å gjøre fordi det er kjempe kjedelig å gå her hjemme og ikke har noe å gjøre. Så gleder meg til ferien er over og at folk er tilbake på kontoret så jeg kan få mer svar om hva som skjer videre.  Ellers etter møte så blir vel å gå hjem og gjøre litt mer husarbeid. Fikk i minste montert ferdig garderobe skapet i går og lagt inn klær i det. Rydda og støvsuga soverommet, stua og kjøkkende i går. Pluss jeg vasket det. Så i dag blir det og støvsuge lett over stua og ned vasking av badet. Grunnen til jeg må støvsuge stua hverdag er fordi jeg har noen dyr som heter Chinchilla. Dem er jo våken om natta og hopper rundt i buret så sagflisa spruter her i stua.  Men er koslig å ha dyr da det er det. 

Hva skal dere gjøre i dag?
Bilde av ene chinchillan min :)

 

Design av:


INGVILD AASHEIM hits