Blogg

jantloven lenge leve og ikke legg ut naken bilde av deg selv

De siste mnd har det vært mye surra rundt i media ang #mobbing av #offentlig personer og andre uskyldig ungdommer som mobbes så ille at mange av dem skader seg selv eller tar sitt eget liv. Og der sitter familier som føler seg håpløse og fulle av sorg for dette har rammet akkurat dem. Men er det noe bedre å mobbe voksene mennesker og slenge ut av seg masse drit om en offentlig person? Gjør det deg til et bedre menneske. De fleste er så enig at vi må gjøre noe med mobbingen som skjer rundt i verden til og med lille norge. HELT til det kommer til en person som er stolt av det dem har klart og vil vise frem. Da kommer janteloven frem og lyser rødt så det koker over hos den ene etter den andre.

De siste dagene har det vært mye snakk om #fotballsfrua "naken" bilde som hun tok 4 dager etter fødselene. Og dette bilde har gjort at mange kvinner ser ill rødt og mener hu er et dårlig forbilde og vrenger hele kroppsfokuse osv osv. Og enda verre er at folk går så inn for å "ta" hu at dem anklager henne for å være en dårlig mor. Her snakker vi virkelig janteloven skal få lov til å herje fordi en offentlig person legger ut et bilde av seg selv 4 dager etter fødselen. Vel for de som ikke har skjønt det eller ikke gidder å skjønne det så er det faktisk mulig. Om hu lar være å sitte i sofan og trøkke i deg alt du kommer over og #kritisere andre opp og ned. Så kan du se sånn ut 4 dager etter en fødsel og. Jeg er ikke fast leser av fotballfruen men sånn jeg har skjønt det så er trening og kosthold noe hu setter veldig høyt. Til og med under graviditeten. Så om folk faktisk bruker sunn fornuft og litt vett så skjønner dem det at det er faktisk fult mulig.

OG gjør det deg til en bedre person å angripe denne personen og fortelle hvilket drit kjerring hu er og hvilke dårlig mor hu er. Og dårlig forbilde for ikke snakke om det. Da lurer jeg på Hvordan i helvette kan hu være et dårlig selvbilde? En hver foreldre og normal person skjønner at man kan faktisk få drømme kroppen av å spise sundt og trene. Jeg sier ikke at dette er lett. Men man må faktisk jobbe litt for å nå målene sine. Alt kommer ikke servert på et gullfat om dere trodde det eller håpet på det. Nå er det faen meg på tide folk våkner opp og begynner og tenke seg om et par ganger før man begynner og skrive og åpne kjeften sin. JA hu er en offentlig person og på regne med litt pepper. MEN HALLO a dere. Det fins grenser på hvor mye drit en person skal faktisk få fordi man er stolt av seg selv og arbreider hard for å oppnå målene sine.

Skal jeg føle meg grisefeit da fordi jeg er forsatt små lubben? Jeg veit selv at om jeg legger en hardere jobb i treningen så kunne jeg gått fort ned jeg også. Jeg har faktisk gjort en livstilforandring som har endret hele livet mitt. Jeg har faktisk gått ned 30 kg siden APRIL I ÅR!!!!! Det betyr ikke det at jeg skal sitte og presse ut av meg at fotballfrua er et dårlig forbilde fordi hu jobber hard for å nå målene hun har satt seg. SÅ slutt og la #janteloven herje og tenk deg litt mer om neste gang du trøkker i vei på tastaturet og tenkt å slenge ut av deg noe drit. Jeg har lært at om man ikke har noe fint å si kan man like greit holde kjeft!!!!! Men er som sagt er ikke bare menn  som hater kvinner. Kvinner hater andre kvinner som har mål og jobber hard for dem. 

Peace

 

 

merke klær på småbarn

Dette er et tema som vært veldig diskutert i media den siste tiden. Og mange bloggere har slått seg på bølgen med å diskutere det. Og mange mener at alle som vil sine barns beste kjøper #merkeklær. Da mister jeg litt tråden. Javel, hvorfor må du kun ville barnes beste om du kler dem i merkeklær? Kommer sikkert også at jeg burde ikke gå inn på #tema en gang fordi jeg ikke har barn selv. Vel det gjør jeg avlike vel. For jeg mener så lenge kvaliteten er bra nok på klæra så MÅ man ikke ha merke. Eneste forskjellen på mange billig klær og merkeklær er lappen med merke på og prisen. Thats it.  Og begynne så tidelig med å kjøpe merke til barne sørger du bare for at det blir enda større krav og press når de kommer i tenåringene. Jeg trodde hovedsaken når man faktisk hadde barn var at dem hadde det dem trengte og lærte seg om verdier og holdning. Ikke hvordan merke bodyen, vinterdressen eller vinterskoa var. Og når barn er såpass små så vokser dem innmari fort så hva er poenge og legge ut flere hundre kr på et plass barnet passer i maks 4 mnd så må man kjøpe nytt. Er det #økonomisk?

Det har jo også vært et tema de siste ukene der barn blir mobbet for alt fra hårfarge, klær og hvor dem kommer i fra at det ender opp med at de tar sitt eget liv. Vil dere være med å skape en verden der merkeklær blir et stort press på alle unge? Dere vet at store grunnen til mange #mobber andre er begrunn av klær? Jeg sier ikke at dere IKKE skal kjøpe merkeklær, men kanskje begynne å tenke litt lengre enn at det er jo et merke og må være bra kvalitet så da MÅ ungen min ha det. Om man faktisk kjøper billig klær så er man ikke noe dårlig foreldre for det. For barnet får det de trenger og #billigkjeder kan faktisk ha like bra kvalitet som merke. 

Så helt ærlig før foreldre bruker så mye penger på merkeklær til barn og uttaler seg om det til andre mødre så burde dere tenke om hvilket press dere legger på andre mennesker. Kanskje dere til og med får dem til å føle seg som dårlig foreldre fordi dem faktisk ikke har råd til å kjøpe merkeklær men har råd til å kjøpe det barnet trenger. Det er bedre å lære barn om økonomi, holdninger og verdier enn å lære dem at merke er kvalitet og det MÅ du ha.

 

Untitled

Endelig Fredag :D

Endelig er det helg. uken har stort sett gått til jobb og fikse ting så det ikke blir så mye i #desember da alt med julen starter. Jeg trives veldig godt på praksisen min om dagen. Der ingen dager er like noe jeg liker veldig godt. For min del liker jeg #variasjon

Helgen blir tilbringt i #Tistedal og passe nisene mine. Noe som er kjempe koslig. Så er #barnevakt og #hundepass. Fyr i ovnen og varmen begynner og spre seg her. Noe som er sinnsyk godt siden det er minus grader ute og rett og slett guffent. Eneste positivet med det kalde været er at man ikke er like fristet på å gå ut for å røyke så ender med at man røyker mindre for det man liker seg best i varmen. 

Har dere noen planer for #helgen?

 

Untitled | via Tumblr

mandag og ny uke

Da har #mandagen kommet. Så og si suset av sted. Jeg har vært på jobb i dag. Begrunn av kurs så har SFO holdt stengt i dag så det ble kort arbeidsdag. Vaneligvis pleier jeg og jobbe fra 08.30-16.30 men i dag ble det kun til klokken 14.00. Skolen var ferdig 13.10, men fikk ansvar for lekse hjelp. Noe jeg syns var faktisk spennende siden det var noe nytt. Jeg trives veldig å jobbe som barn og ungdomsarbeider på barneskole. Det er ingen dager som er like noe jeg virkelig liker siden jeg syns det blir fort kjedelig om hver dag er lik. Morsomste er at selv om jeg er i praksis gjennom nav så blir jeg sett på som en ansatt av de andre som jobber. Jeg har f.eks fått ansvar for kulissene til jule skuspille klassen som jeg er i skal ha. Noe jeg syns er kjempe morsomt siden da får jeg brukt det kreative i meg. Så de 2 første timene i dag satt jeg og tegnet bagrunnen til skuspille. selv om jeg ikke er flink til å tegne så ble jeg fornøyd med resultate. 

Ellers har jeg bare slappet av og snakket med bestevenninnnen min på tlf. Var deilig å få en så myk start på uka for min del. I morgen skal jeg fikse en del ting og #trene. Er godt å komme i gang med treningen selv om det er kun 1 dag i uka enn så lenge. Forhåplingsvis så begynner jeg snart å trene mer i ukene om det blir tid til det. Men jeg må bare prøve å sette i gang igjen.  Er litt rart å tenke på at siden jeg startet den nye #livstilen i april så har jeg gått ned 32 kg. Noe som er egenlig veldig mye når jeg tenker meg om. jeg trudde det var lite men når folk faktisk forteller meg at det er mye på så kort tid begynner jeg å skjønne at det faktisk er det og er veldig fornøyd med meg selv at jeg faktisk har klart det.

Så nå må jeg faktisk komme meg til legen å få undersøkt ryggen hvordan den ser ut etter v#ekttape og evt om jeg skal få en operasjon for å fjerne løshuden som har blitt etter vektape. Jeg hadde håpet jeg hadde slippet det. Men nå kjenner jeg at #løshuden begynner å bli et problem . Noen av dere lesere som har fjernet løshud eller hatt et stortvekt tap?

Håper dere kommer med forslag om temar dere vil jeg skal skrive om eller noe annet dere vil jeg skal legge ut :) Blir også veldig glad om noen tar seg tid og kommenter.

 

(2) Twitter

Lørdags kveld

hei kjære lesere.

Jeg er glad for å se det er forsatt folk som følger med #bloggen min selv om jeg ikke har skrivd så mange innlegg den siste mnd. Men som jeg sagt før vært mye stress og jeg har ikke hatt tid eller energi til det. Jeg flyttet jo til Halden etter sommeren. Og begynte så og si rett i jobbklubb noe jeg var kjempe happy for. Så første uken med j#obbklubb ende jeg med å få praksis plass. HAPPY HAPPY :D hehe. Så dagene mine har som regel gått til å jobbe og vært på kurs. Når jeg først har hatt litt tid så har det gått til å være med familie og venner.

Jeg føler jeg har fått et helt nytt liv her i #Halden noe jeg er virkelig glad for og var det jeg hadde håpet på når jeg først flyttet hit. Det føles faktisk deilig å være ute i #jobb og ha et sosialt nettverk. Det er noe jeg faktisk har savnet lenge nå. Jeg har til og med begynt å gå ut på byen i helgene. Noe jeg gjort totalt 5 ganger eller noe siden jeg fylte 18. Nå er det nesten annhver helg wiii :D hehe så må si jeg elsker virkelig livet mitt her :D

I dag blir det nok bare avslapping og gaming for min del. Jeg kom hjem 4 tiden i dag etter jeg lå og halv sov og hadde mareritt i natt så ende jeg med å heller sove hos en kompis enn å prøe og sove igjen når jeg våknet av maretitte. Føles smålig teit og forsatt være livredd når man våkner av mareritt. MEN MEN sånn er det bare. Setter utrolig stor pris på at jeg hadde en god venn i nød som ville ha meg som overnattingsgjest. Føltes litt rart og dumt å faktisk gå til noen klokken 3 om natten xD

Er det noen spesiele temar dere lesere vil jeg skal skrive om så er det bare og skrike ut. Har som sagt også en fan side på fb. Så hadde jeg satt kjempe stor pris på om dere blir flinkere til å komentere her :D Og om noen virkelig har lyst så er det bare og lage en header til meg :P hehe føler jeg sliter litt med å finne den riktige headeren.

 

Untitled | via Tumblr

 

 

mobbing på kvinneguide forum

Lest en del artikkler nå på #kvinneguiden ang bloggere. Og kjenner jeg blir helt paff at hvordan dem skrivere om enkelte bloggere. Altså de som blogger gjør dette fordi dem liker og skrive om sine intresser og bruker bloggen som en slags dagbok. Og fordi dem ikke har samme intresse som deg så gir det deg retten til å sitte å kritisere enkelte bloggere?

Lest blandt annet at #Sophieelise sin blogg gjennomgå. Der i blandt hvordan hu ser ut på bildene og hvordan inngrepp hun har gjort. Hvem gir deg retten til å kritisere henne for å gjøre sånne ting om hun føler seg bedre med seg selv for å ha gjort det. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke leser bloggen hennes, men gir meg heller ikke grunn til å sitte og kritisere hun fordi #bloggen hennes er mer populær enn min.

Så leste jeg også at noen gikk til angrep på hvordan kroppen til @Ida Olsen ser ut. Om den var chubby eller feit. HALLO i luken. Om det er så ille å se henne så hvorfor går du inn på bloggen hennes da? Jeg leser bloggen hennes og liker hvor tøff hun egentlig er med å fortelle om diagnosen sin og livet sitt. Beundringsverdig. Jeg skulle ønske jeg var så tøff som tørte å fortelle det i min blogg.

Mest skremmende er at det har vært en del snakk om mobbing i media og foreldre som er bekymra for barna sine blir mobbet på nett. Så sitter en haug med kvinnemennesker på #kvinneguiden kritisere andre om hvordan dem ser ut og diskutere i det vie og det brei. Noen ganger så ser man virkelig at alder er bare et tall og ikkke mentaliteten. Sett mange skriver hadde vært min datter hadde jeg skammet meg osv. VEL BIG NEWS: Hadde du vært mor mi hadde jeg skammmet meg om du satt sånn på et forum og kritisere bloggere. SKJERP DERE!!!! Jeg har lært en ting: Om du ikke har noe pent og si så bare holdt kjeft om det!!!

 

L

 

Design av:


INGVILD AASHEIM hits